loader
Foto

Galerie foto

„Ora Zero” dinaintea gravului „Schimb de focuri în North Hollywood”

Doi hoţi înarmaţi până în dinţi au terorizat angajaţii şi clienţii dintr-o filială a Bank of America din cartierul North Hollywood, din regiunea oraşului Los Angeles . TVR 1 continuă difuzarea documentarului în care numărătoarea începe la „Ora Zero”. În episodul 10, sunt reconstituite momentele dinaintea unuia dintre cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a SUA .

 

Zero Hour! Ce a fost înainte de a fi? Ora dinaintea momentului – acelui Moment - care a marcat lumea. Telespectatorii pot urmări în fiecare sâmbătă, de la 22.00, Ora Zero, un documentar care recompune istoria dinainte de a deveni istorie. Accentul nu cade însă pe eveniment, ci pe momentele individuale care au culminat în acea catastrofă.

Este o numărătoare inversă spre destin, minut cu minut, ce reconstituie ora critică dinaintea producerii evenimentelor care au schimbat lumea.

Sâmbătă, 4 august, de la ora 22.00, la TVR 1 vedem episodul 10 al documentarului: Schimb de focuri în North Hollywood, în regia şi scenariul lui David Hickman, povestitor Sean Pertwee. Cu: Jeff Franco, Zak Hutton, Santo Lupo, Sergio de la Rocha.

(w882)

(w882)

În dimineaţa zilei de 28 februarie 1997, doi hoţi înarmaţi până în dinţi au terorizat angajaţii şi clienţii dintr-o filială a Bank of America din cartierul North Hollywood, aflat în San Fernando Valley, din regiunea oraşului Los Angeles.

(w882)

Unul dintre cei doi atacatori era Emil Mătăsăreanu, născut la Timişoara în 19 iulie 1966 într-o familie bună, mama fiind cântăreaţă la Operă. Când Emil avea doar 8 ani, familia Mătăsăreanu a reuşit să emigreze în SUA, unde a solicitat azil politic.

(w882)

Acel atac armat, catalogat drept unul dintre cele mai grave din istoria recentă a SUA, i-a forţat pe poliţişti să îşi schimbe tehnica de luptă şi a inspirat chiar realizarea unui film de acţiune: „44 Minutes. The Nord Hollywood Shoot-Out”.

În alte episoade, telespectatorii au putut sau vor vedea „Ora Zero” dinaintea tragediei de la Cernobîl sau a dezintegrării navetei spaţiale Columbia, capturarea lui Saddam Hussein, atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, masacrul de la Colegiul Columbine, atentatele de la 11 septembrie, masacrul familiei regale nepaleze etc. Sâmbăta, de la ora 22.00, la TVR 1.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...