loader
Foto

„Oamenii şi legea”, o ediție despre problemele locative și traiul la bloc

Miercuri, 27 septembrie, de la ora 13:00, a fost difuzată la TVR 1 o ediție ”Oamenii și  Legea” în care s-a discutat despre posibilitatea de rezolvare a unor probleme locative, amiabile sau prin instanță, despre modalități de soluționare a unor conflicte cu asociația de proprietari.

 

Conform statisticilor, România rămâne ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din Uniunea Europeană. Peste 96% dintre conaţionali deţin o locuinţă, cei mai mulţi având un apartament. Pentru această categorie, a locui la bloc aduce cu sine atât drepturi, cât şi obligaţii.

Din nefericire, mulţi dintre cei care locuiesc la oraş se confruntă cu probleme locative: de la necesitatea unui spaţiu mai mare, până la consolidări şi îmbunătăţiri, de la o izolare termică mai bună, până la reparaţii la acoperiş sau balcoane, ori chiar cu privire la refacerea antiseismică.

În ediţia de miercuri, 27 septembrie a emisiunii „Oamenii şi legea” s-a discutat pe larg despre problemele traiului la bloc şi soluţiile legale de rezolvare.

(w882) oameni si

Invitatul Mihaelei OLARU a fost Alin Ioan AXENTE, avocat în Baroul București.

(w882) oameni si

Atunci când acţiunile Asociaţiei de Proprietari sunt injuste, aveţi mai multe posibilităţi de a soluţiona problema. Primul pas, sesizaţi în scris asociaţia din care faceţi parte în vederea rezolvării conflictului pe cale amiabila. În cazul în care nu există o înţelegere între părţi, singura soluţie este sesizarea instanţelor de judecată. În acest caz, puteţi formula o acţiune la judecătoria de sector sau la cea din localitatea de domiciliu.

Cu toate că există Legea Asociaţiilor de Proprietari, atât proprietarii, cât şi preşedinţi de asociaţii, administratorii şi specialiştii reclamă nevoia de îmbunătăţire.

(w882) oameni si

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Olaru

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIȘTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...