loader
Foto

Galerie foto

Înregistrări în premieră cu Regele Mihai, sâmbătă, la TVR 1

Pe 30 mai, ați urmărit la „Ora Regelui” secvenţe în premieră din interviurile pe care Majestatea Sa le-a acordat de-a lungul ultimilor ani Televiziunii Române. De la ora 15:00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această ediție îl veți vedea pe Majestatea Sa Regele Mihai într-o selecție de interviuri care au fost realizate în patru ani diferiți. În două din aceste cazuri, înregistrările sunt în premieră, nu au mai fost difuzate. Ba chiar, printre ele, veți descoperi ultimul interviu oferit unei televiziuni de către Majestatea Sa.

Veti vedea, ca de obicei, răpunsuri sincere la multe întrebări pe care societatea românească le-a avut de-a lungul vremii. Întrebat de realizatorul TVR Bogdan-Şerban Iancu ce înseamnă, în prezent, să fii rege, Majestatea Sa spune că principala datorie este„să conducem într-un fel, [astfel încât] lucrurile să meargă bine pentru ţară. Ca ţara să se ridice la loc”.

„Noi suntem oameni ca si ceilalţi, avem o datorie faţă de ţară, dar asta nu înseamnă că, dacă eşti acolo sus, nu mai vezi nimic. Putem foarte bine să intrăm într-un sat şi să luăm pe cineva de braţ şi să îl pupăm pe obraz. Asta înseamnă omenie. Să te gândeşti la aproapele tău, să vezi mizeria în care trăieşte şi să faci să-i fie bine”, adaugă Regele Mihai.

***
Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...