loader
Foto

Galerie foto

În direct la TVR 1: Naţionala de handbal feminin, în Turneul Golden League

În weekend, la TVR 1 şi TVR HD, vedem meciurile amicale de handbal feminin din Turneul Golden League: Norvegia - România (sâmbătă, 23 martie, ora 17.30) şi Danemarca - România (duminică, 24 martie, ora 16.00). Comentator: Dragoş Cojocaru

 

Naţionala de handbal feminin a României a început pregătirile pentru Campionatul Mondial din Japonia, turneu care va da calificările pentru Olimpiada din 2020. În absenţa Cristinei Neagu, accidentată, antrenorii Naţionalei vor verifica în aceste zile mai multe jucătoare tinere, dar şi handbaliste care au avut  evoluţii bune în Liga Florilor în acest sezon.

(w882)

Tricolorele împărţite în două loturi, România A şi România B, participă la două turnee amicale - unul în Franţa şi unul în Polonia. Prima reprezentativă, sub comanda lui Ambros Martin, joacă în aceste zile în Hexagon, în puternicul turneu Golden League, unde mai participă Franţa (campioana europeană şi mondială), Norvegia (vicecampioana lumii) şi Danemarca - multipla medaliată cu aur la JO. Selecţionata B, antrenată de secundul Horaţiu Paşca, evoluează la Gdansk, la Cupa Baltică, alături de Finlanda, Polonia B şi Spania B.

(w882)

„Calificarea la Mondiale, după locul 4 la Campionatul European din Franţa, oferă un moment de respiro Naţionalei. Antrenorii vor ca în această perioadă să evalueze cele 36 de jucătoare selecţionate. Fără a urmări în principal rezultatele, se caută noi scheme de joc, chiar şi o nouă tactică în absenţa liderului Cristina Neagu.

Cu doar 9 jucătoare în lot, care au evoluat la EURO, unde ne-am clasat pe locul 4, România a avut o evoluţie modestă cu Franţa şi a pierdut fără drept de apel meciul de la Clermont Ferrand, scor 18-28. Greşelile tehnice şi jocul lent şi previzibil în poziţional au fost punctele slabe ale Naţionalei, care a rămas datoare, după un meci total nereuşit”, jurnalistul Dragoş Cojocaru, comentatorul partidelor transmise de TVR 1 sâmbătă şi duminică.

(w882)

Sâmbătă, 23 martie, urmează un nou meci greu: partida în care România întâlneşte Norvegia, echipă care îşi doreşte revanşa după înfrângerea de la Europene, partidă care a scos-o din drumul spre medalii. În primul meci, Norvegia, cu un joc în viteză şi cu magiciana Oftedal în mare formă, a surclasat Danemarca, 31-20. Vedem partida Norvegia-România de la ora 17.30, în direct la TVR 1.

Iar duminică, de la ora 16.00, tot în direct la TVR 1, România A întâlneşte Danemarca, o echipă care îşi caută gloria de odinioară, dar care se află în punctul unui schimb de generaţii.

Echipa România A:
Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska
Extreme stânga: Cristina Florica, Nicoleta Dincă
Interi stânga: Gabriela Perianu, Claudia Constantinescu, Anca Polocoşer
Centri: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Andreea Popa, Laura Pristăviţă
Interi dreapta: Daria Bucur, Diana Munteanu
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Cristina Boian
Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu

Ambele meciuri amicale de handbal feminin din Turneul Golden League - Norvegia-România (sâmbătă, 23 martie, ora 17.30) şi Danemarca-România (duminică, 24 martie, ora 16.00) vor putea fi urmărite în direct şi la TVR HD.

Comentator: Dragoş Cojocaru

Producător: Valentina Stelescu

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...