loader
Foto

Ediţii aniversare „Conviețuiri” şi „Opre Roma” la TVR 1

La 30 de ani de când sărbătorim Ziua Minorităților, echipa Alte Minorități a TVR ne aminteşte că suntem mai bogați împreună, în înțelegere, solidaritate și respect. Miercuri şi vineri, urmărim „Conviețuiri” şi „Opre Roma” la TVR 1.

 

Echipa redacţiei Alte Minorități ne poartă în fiecare săptămână prin diversa lume a etniilor naționale. Și, cum se împlinesc 30 de ani de când Ziua Minorităților se aniversează pe 18 decembrie, aflăm şi în săptămâna 19-25 decembrie veşti despre albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, români, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile difuzate la TVR 1.

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 15.00 suntem live cu noutățile etnice la emisiunea „Conviețuiri”, prezentată de Teodora Drăgoi. Vedem altfel timpul la rubrica săptămânală Calendar Etnic, sărbătorim Ziua Minorităților la Muzeul Național al Satului, aflăm cum arată lumea la „Un an fără Ivan”, celebrăm Hanuka alături de comunitatea evreiască și Santa Lucia alături de cea italiană și ne pregătim de împreună pentru Crăciun.

(w882) Conviețu

Iar vineri, 23 decembrie, tot de la ora 15.00, urmărim o ediție specială „Opre Roma” de la Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”, un omagiu pentru muzicianul născut de Ziua României. Johnny Răducanu credea că fiecare poate contribui la frumusețea relaţiilor umane și această întâlnire muzicală internațională este cea mai bună dovadă. Jazz, memorie și bucuria competiției, într-o emisiune semnată de Daniela Boboș.

(w882) OR 23.12

Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de facebook Alte Minorități.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.