loader
Foto

Canada - Maroc 1-2 (1-2), în grupa F de la Cupa Mondială Qatar 2022

Marocul este echipa surpriză a grupei F. Teamul condus de Walid Regragui s-a clasat pe primul loc, cu 7 puncte și fără înfrângere, trimițând acasă generația de aur a Belgiei.

 

Maroc a dominat prima repriză a meciului cu nord-americanii. Canada era deja eliminată, dar și-ar fi dorit un meci egal pentru primul ei punct la Cupa Mondială. Însă elevii lui John Herdman au început meciul, practic, de la 0-1, după ce Ziyech a înscris în minutul 4, cu largul concurs al portarului Borjan. Aproape 20 deminute mai tarziu a venit și golul al doilea al marocanilor, care au marcat prin En Nesyri.

Canadienii au reușit să înscrie în minutul 40, când  Aguerd a deviat în propria poartă o centrare a lui Adekugbe. Replica a venit repede, în al treilea minut al prleungirilor, dar golul lui En Nesyri a fost anulat pentru osfaid. În repriza secundă canadienii au avut o șansă uriașă de gol la lovitura de cap a lui Hutchinson, când balonul a căzut pe linia porții marocane, dar echipa africană s-a impus în cele din urmă cu 2-1. Cu 7 puncte, Maroc a câștigat grupa F și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în optimile Cupei Mondiale. În clasament, pe locul secund s-a clasat Croația (5 puncte), Belgia (4 puncte) și Canada (fără nici un punct).

Canada - Maroc 1-2 (Aguerd 40 autogol / Ziyech 4, En Nesyri 23)

Doha, Al Thumama Stadium, Grupa F, 43.102 spectatori

CANADA: Borjan – A. Johnston, Vitoria, K. Miller - Hoilett (Wotherspoon 76), Osorio (Laryea 65), Kaye (Hutchinson 60), Adekugbe (I. Kone 60) – A. Davies, Larin (J. David 60), Buchanan. SELECŢIONER: John Herdman.

MAROC: Bounou - Hakimi (Jabrane 85), Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi (El Yamiq 77), Amrabat, Sabiri (Amallah 65) - Ziyech (Hamedallah 76), En Nesyri, Boufal (Aboukhlal 65). SELECŢIONER: Walid Regragui.

Arbitri: Raphael Claus - Rodrigo Figueiredo Henrique Correa, Danilo Simon (toţi din Brazilia) - Yoshimi Yamashita (Japonia)

Cartonaşe galbene: Hoilett 7, Osorio 26, Adekugbe 45+2, Vitoria 84

Sursă foto: Getty Images

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...