loader
Foto

Galerie foto

5 lucruri care te vor surprinde la Paul Surugiu-Fuego

Gazda "Drag de România mea la TVR 2, Paul Surugiu-Fuego, se numără printre cei mai iubiți și apreciați artiști. Duminică, 21 iulie, de la ora 15.00, alături de  profesioniști în domeniu și invitați de seamă, Paul ne-a reamintit de Eurovision.

 

Scena nu-i lasă prea mult timp liber, iar atunci când are un respiro, Paul Surugiu FUEGO preferă să-l investească cu folos, în pictură. Pasionat pictor amator, cu banii obţinuţi din vânzarea operelor sale îi ajută pe alţi artiști. În cei 25 de ani de activitate, pe care-i va celebra pe 15 noiembrie, pe scena Sălii Palatului din București, a dovedit că e un artist complet, dedicat publicului său. Chiar dacă ai impresia că știi totul despre cântăreţul care a lansat recent pe noua sa pagină oficială – FUEGO – PAUL SURUGIU – o melodie scrisă de marele compozitor Eugen Doga, pe versurile poetului Narcis Constantin Avădănei, există şi secrete care te vor suprinde.

ESTE UN BUCĂTAR ISCUSIT. Paul gătește pentru prietenii și familia sa ori de câte ori are ocazia. Talentul îl moștenește de la tatăl său, care era maestru în bucătărie. Îi place să facă diverse preparate din carne, care necesită pricepere, dar face şi ciorbe, şi chiar sarmale, atunci când vrea să-și surprindă apropiaţii cu ceva bun. E drept că nu se descurcă atât de bine la mâncăruri cu sosuri, dar e maestru la salate. După ce gătește, adoră să spele vasele, pentru că asta îl relaxează.

ESTE OBSEDAT DE CURĂȚENIE. Artistul este obsedat de curățenie, ordine şi extrem de disciplinat. Nu suportă lucrul făcut de mântuială. După spusele lui, este un mic „terorist” cu persoanele care vin să-l ajute la curățenie şi întotdeauna pune mâna alături de ei să facă totul lună. Îi place ca lucrurile să fie într-o ordine, cu logică, pentru a evita momentele în care caută ceva și nu găsește.

NU-I PLACE VARA. Paul Surugiu FUEGO este născut vara, pe 23 august. Cu toate acestea, nu se împacă cu sezonul estival. Firește, anotimpul său preferat este iarna, nu doar pentru că împodobește bradul și cântă colinde, ci pentru că atunci se regăsește. Zilele călduroase îi provoacă disconfort şi nu se poate concentra. Dar chiar și așa, Fuego are nenumărate spectacole în această perioadă, inclusiv pe Litoral.

(oar_w460)

ARE CEL MAI DEVOTAT CÂINE DIN LUME. Pentru cine nu știe încă, Paul are ca prieten apropiat... câinele său, care e un adevărat personaj. Este vorba despre frumosul SIMBA, un minunat Akita Innu, rasa celebră din filmul „HACHIKO”, cu Richard Gere.

“Vedeți voi, eu sunt un om rațional, dar cu Simba mai dau din când în când și eu în mintea celor mici. Ba mai mult, uneori mi se pare că este mult mai isteț decât mine, fiind un fenomen! Și nu pot să vă spun cât de tare mi se frânge inima atunci când plec și-i văd privirea întristată! Acest câine chiar ma simte și împrumuta din starea mea, de cele mai multe ori încercând să mă înveselească când sunt trist sau să mă enerveze dacă sunt apatic! N-aş putea spune că sunt un împătimit iubitor de animale, dar "minunea" asta de blana mi-a pus capac! Și nu neapărat pentru ca e al meu, ci pentru simplul motiv ca e inteligent și ataşat, năzdrăvan, cu personalitate. V-am tot zis, animalele nu știu sa dezamăgească, așa cum, de multe ori, oameni obișnuiesc să facă!”, spune Paul Surugiu-Fuego.

NU MĂNÂNCĂ FRUCTE DE MARE. Deși fructele de mare au devenit, în ultimii ani, o adevărată modă, Fuego nu a fost prins de ea. Ba mai mult, nici mare amator de pește nu este, deși acum, transformându-și stilul de viață şi slăbind în ultimul an peste 15 kilograme, mai mănâncă sturion, somon sau biban.

În fiecare duminică, de la ora 15.00, la TVR 2 Paul Surugiu-Fuego spune „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”. „Dragii mei, emisiunea aceasta e o bucurie pentru mine! Pregătim sezonul al treilea cu mari surprize! Nu suntem ambalaţi frumos, nu spunem lucruri doar ca să dea bine la televizor, chiar simţim ceea ce promovăm şi vreau cu tot dinadinsul să arăt că divertismentul se poate îmbina, decent, simplu, cu lecţii de viaţă, muzică şi calitate. Asta fără să facem vreun compromis pentru publicul nostru! De multe ori, e mai bine să ai grijă la ce spui, decât să spui fără să gândeşti”, a spus artistul.

(oar_w460)

Duminică, 21 iulie, de la ora 15.00, alături de Fuego ne reamintim de Eurovision, cu profesioniști în domeniu și invitați de seamă. ESTER PEONY, reprezentanta noastră de anul acesta, ne va introduce în misterele concursului, alături de scenograful și regizorul tv, Dan Manoliu şi de Smaranda Vornicu. Sanda Ladoși, într-o formă de zile mari, ne va povesti despre experiența sa și va cânta piesa câștigătoare în 2004, iar artistul care a adus cele mai multe puncte pentru România, Mihai Trăistariu, ne va aminti de „TORNERO”. În aceeaşi ediţie, actrița TORA VASILESCU va povesti despre ce a însemnat teatrul în viața sa şi despre ceea ce face în prezent, realizând alături de Paul Surugiu, un moment de colecție. Minunata DIDA DRĂGAN va cânta și va vorbi despre legătura dintre România și Basarabia, iar trupa TALISMAN va primi distincția „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” pentru longevitate și șlagăre.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.