loader
Foto

Galerie foto

Ziua Naţională la Televiziunea Română

Parade militare, ediţii speciale ale emisiunilor îndrăgite,transmisiuni în direct din toată ţara, concerte de muzică populară şi filme româneşti. Acestea sunt doar câteva dintre programele pregătite de posturile Televiziunii Române pentru 1 Decembrie.

 

TVR 1 – Parada militară

Primul canal al Televiziunii Române începe Ziua Naţională de la ora 9:00, cu talk-show-ul 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, moderat de istoricul Adrian Cioroianu (emisiunea este disponibilă aici).  De la ora 11:00, TVR 1 transmite din  Piaţa Constituţiei parada militară şi depunerea coroanelor de flori, eveniment la care vor participa peste 2700 de militari şi 280 mijloace tehnice (parada militară poate fi urmărită aici). La ora 12:00, emisiunea „Universul credinţei” va difuza o ediţie specială de la de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, unde se va avea loc slujba Te Deum (slujba poate fi urmărită aici).

La ora 14:30, avem întâlnire cu Iuliana Tudor, la Sala Polivalentă din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie. (Spectacolul este disponibil online pe TVR+)

Pe parcursul zilei, pe TVR 1 veţi mai putea urmări o ediţie specială de două ore a emisiunii Se zice că... (înregistrarea este disponibilă aici), cât şi filmul „Capcana mercenarilor” în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Programul complet al emisiunilor şi producţiilor de pe TVR 1 poate fi accesat aici.


TVR 2 - Mari valori, mari oameni, mari români

Cu ocazia Zilei Naţionale, TVR 2 lansează o altfel de paradă. O paradă a românilor, recunoscuţi la nivel internaţional, care au jucat un rol important în istoria ţării. La ora 13.00, programul Mari Români va celebra într-un program emoţionant câteva dintre marile personalităţi ale acestui neam. (Ediția este disponibilă online pe TVR+).

Emisiunea Învingătorii ne aduce în prim plan sportivii care au uimit o lume întreagă prin pasiunea şi performanţele lor. Cu Gabriela Szabó şi Leonard Doroftei ne întâlnim la ora 9.00 (înregistrarea poate fi urmărită aici), portretul lui Gheorghe Hagi este difuzat la ora 14.00 (înregistrarea este disponibilă aici),  iar cu Ivan Patzaichin şi Nadia Comăneci ne vedem la  ora 16.00 (înregistrarea este disponibilă aici).

Seara se va încheia cu România lui Leşe. De la 20:30, Grigore Leşe ne aduce „cântece care ne-au îmbărbătat de-a lungul istoriei, scrisori de pe front şi din prizonierat, hori”. (înregistrarea este disponibilă aici)

Programul complet al emisiunilor şi producţiilor de pe TVR 2  poate fi accesat aici.

 

TVR 3 – folclorul românesc, în plină sărbătoare

De la ora 9:30, TVR 3, difuzează a X-a ediţie a Festivalul Naţional de Folclor „Ion Albeşteanu”, care a reunit pe aceeaşi scenă cele mai mari nume ale cântecului şi folclorului românesc. (înregistrarea poate fi urmărită aici)

La ora 11:00, Studioul TVR Timişoara difuzează documentarul dedicat românului care a realizat, la 18 martie 1906, primul zbor pe o distanţă de 12 metri,, zbor care l-a consacrat ca pionier al aviaţiei: Traian Vuia. (documentarul este disponibil pe TVR+).

De la 15.30, TVR Cluj evocă, la Memoria locului, două personalităţi transilvănene ale căror nume sunt legate de Unirea de la 1 Decembrie 1918: Victor Deleu şi Alexandru Vaida Voevod. (înregistrarea este disponibilă pe TVR+)

Programul complet al emisiunilor şi producţiilor de pe TVR 3 poate fi accesat aici.

***

Toate emisiunile care vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române vor putea fi urmărite, atât în direct, cât şi înregistrate, pe portalul video TVR+. Acestea vor putea fi găsite în colecţia special creată: „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...