loader
Foto

Zi plină la ultima preselecție a show-ului de talente pregătit de TVR

Românii au străbătut țara pentru se întâlni la București cu echipa de aur a emisiunilor de folclor din Televiziunea Română

 

Surpriză mare pentru toți românii iubitori de muzică populară veniți ieri la București pentru ultima preselecție a talent-show-ului de folclor ce va debuta în această toamnă la postul public de televiziune. Echipei de aur a emisiunilor de folclor din TVR, Iuliana Tudor și Elise Stan, i s-a alăturat Grigore Leșe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii tradiționale din România.

Concurenții au venit în număr foarte mare din toată țara, chiar și din Sighetul Marmației, Baia Mare, Mehedinți sau din Chișinău, iar preselecțiile au ținut până seara. „Lumea cântă și nu-i rău! Dacă oamenii cântă înseamnă că sunt buni la suflet. Dacă în 2017 oamenii vin să cânte, înseamnă că singura speranță pe care o mai au este cântecul. Am văzut o lume extraordinară care a avut răbdare să aștepte ore în șir ca să-și arate talentul”, a spus Grigore Leșe.

Candidații au privit cu seriozitate preselecțiile TVR, și-au pregătit un repertoriu bogat, iar unii au îmbrăcat costumele tradiționale ale zonei pe care o reprezentau. Între 7 și 86 de ani, nimeni nu a vrut să rateze șansa de a concura la singurul talent-show de folclor. Era de așteptat ca prezența să fie mult mai numeroasă. Cei care nu au putut veni în orașele de reședință ale zonelor folclorice pe care le-am urmărit, au venit aici, la București. Bucuria noastră este că printre cei care s-au prezentat am găsit foarte mulți concurenți buni”, a explicat Elise Stan.

În sala de așteptare, emoțiile au fost mari. „Toți au fost foarte pregătiți, adică au venit și au cântat. Da, nu la toți le-a dat Dumnezeu strălucire în glas. Fiecare însă a cântat cum a știut el mai bine”, a adăugat Grigore Leșe.

(w882) preselecti

TVR pregăteşte un spectacol unic de televiziune, iar cei care visează să devină celebri şi să cânte muzică populară au acum șansa să fie apreciați de o țară întreagă. „Pentru mine, ultima preselecție, desfășurată la București, a însemnat apropierea de începutul producției efective a talent-show-ului pe care-l pregătim. Deja simt alături de echipă emoția pe care am avut-o și în 2007, pe când începeam „O dată-n viață” și ne dorim ca și de această dată să surprindem la modul cel mai plăcut telespectatorii”, a spus Iuliana Tudor, gazda viitorului show de talente de la TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...