loader
Foto

„We love TV” - Ziua Mondială a Televiziunii

Pe 21 noiembrie este Ziua Mondială a Televiziunii, iar TVR marchează acest eveniment.

 

Vineri, 21 noiembrie 2014, este Ziua Mondială a Televiziunii, la iniţiativa ONU (Organizaţiei Naţiunilor Unite), cu sprijinul EBU (Uniunea Europenă de Radio şi Televiziune), ACT (Asociaţia Televiziunilor Comerciale din Europa) şi EGTA (Asociaţia  Europeană de Publicitate de Televiziune).

Pentru a marca momentul, Televiziunea Română va difuza un spot de 30 de secunde intitulat ,,We love TV”, pe toate canalele TVR, la fel cum vor proceda şi televiziuni din Europa, Asia, Canada, Satele Unite ale Americii şi Australia.

Spotul a fost realizat de organizaţiile partenere şi scoate în evidenţă rolul crucial pe care televiziunea îl are: informare, educaţie şi divertisment.

Urmărind imaginile cu secvenţe din emisiuni de divertisment, ştiri, evenimente culturale şi sportive, precum şi cele mai importante momente ale anului, telespectatorii din întreaga lume sunt îndemnaţi să nominalizeze momentul lor tv favorit folosind hashtagul #WeloveTV şi #WorldTVDay.

Toate materialele din mediul online (site-uri, Facebook, Twitter) vor fi adunate de televiziunile din fiecare ţară, putând fi folosite pentru realizarea unui nou clip ,,You love TV”.

Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 21 noiembrie ca Ziua Mondială a Televiziunii, pentru a marca primul Forum Mondial al Televiziunii, care a avut loc în urmă cu 18 ani.

Potrivit site-ului ONU, conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii impactului pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii, prin direcţionarea atenţiei la nivel mondial asupra conflictelor şi a ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii, precum şi al recunoaşterii rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale.

Ziua Mondială a Televiziunii sărbătoreşte filosofia pe care o reprezintă televiziunea, considerată ,,un simbol pentru comunicare şi globalizare în lumea contemporană.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Mircea Cărtărescu a atins un alt nivel în creația literară. Poetul se dovedește, ca prozator, un vizionar

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...