loader
Foto

Vorbeşte liber!, cu ediţii speciale dedicate Revoluţiei din 1989

La 25 de ani de la Revoluţie, personaje cheie ale Revoluţiei au fost invitate la Vorbeşte liber!, din 16, 22 şi 23 decembrie.

 

Personaje cu rol hotărâtor în Revoluţia din 1989 dau curs invitaţiei jurnalistului Sorin Avram la seria de trei dezbateri Vorbeşte liber! dedicate momentului de cotitură din istoria recentă a României. Şi ediţiile din 16, 22 şi 23 decembrie ale emisiunii pot fi urmărite de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Pe 16 decembrie, emisiunea Vorbeşte liber! a propus telespectatorilor o ediţie specială dedicată împlinirii a 25 de ani de la declanşarea Revoluţiei, la Timişoara. Intervenţii în direct din Piaţa Operei din Timişoara, mărturii ale revoluţionarilor din oraşul în care a început Revoluţia din 1989, dar şi discuţia cu fostul redactor Europa Liberă, Liviu Tofan sunt momentele importante despre care s-a vorbit la Vorbeşte liber marţi, 16 decembrie, de la ora 21.00. Transmisia sunetului Revoluţiei realizată de Europa Liberă pe 16 decembrie 1989 a fost semnalul de început al ediţiei Vorbeşte liber!. Telespectatorii au putut asculta sau reasculta şi mesajul Regelui Mihai difuzat de acelaşi post de radio pe 17 decembrie 1989.

Ediția din 16 decembrie este disponibilă AICI

În 22 decembrie, invitaţii emisiunii Vorbeşte liber! vor fi Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Mazilu, Cazimir Ionescu, Mihai Ispas, Cico Dumitrescu, Eugenia Iorga, iar pe 23 decembrie, printre cei care vor vorbi despre Decembrie ’89 şi despre transfomările prin care a trecut România se vor număra Ana Blandiana, Mircea Dinescu şi Ion Caramitru.

În talk-show-ul de seară al TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Moderată de jurnalistul Sorin Avram, emisiunea Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului. Lideri de opinie, personalităţi publice de notorietate, subiecte fierbinţi se întâlnesc într-o dezbatere „plină de nerv, dar fără nervi şi care nu face jocurile nimănui” (Sorin Avram), de luni până joi, după Telejurnal, în direct la TVR 1.

Ediția din 23 decembrie este disponibilă AICI

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...