loader
Foto

Galerie foto

„Vocile Cerbului” - din 5 august de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR HD

Începând din 5 august, în fiecare duminică, „Vocile Cerbului” vor aduce în casele telespectatorilor o istorie succintă a muzicii Festivalului, prin vedetele invitate la cele 17 ediții organizate până astăzi.

 

Duminică, 5 august, producția TVR ne aduce o retrospectivă a recitalurilor de la edițiile Festivalului din 2004, 2005, 2008 și 2009, cu artiști precum Simply Red, Pink, Ruslana, Steve Vai, Vama, Loredana & Joe Lynn Turner, O-zone, Zdob și Zdub, Sistem, Holograf, Direcția 5, Tiziano Ferro, Ștefan Bănică jr., Horia Brenciu, Iris, Damian & Brothers sau Nino D’Angelo.

Totodată, de luni până joi, avem cinci minute cu „Vocile Cerbului de Aur”, o scurtă selecţie din recitalurile pe care le vom urmări pe larg la finalul săptămânii, în emisiunea duminicală cu același nume. Cele mai tari  refrene din recitalurile celor 17 ediţii de poveste se aud şi se văd la filler-ul „Vocile Cerbului de Aur”, pe TVR 1 și TVR Moldova de la orele 9.55, 13.55 şi 19.55 și de la 20.55 la TVR Internațional.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Am avut privilegiul să fiu prezent la Cerb - în Piața Sfatului - chiar din 1994, anul în care am intrat în echipa TVR -, la fiecare ediție, inclusiv cea mai recentă, din 2009. Nu se poate povesti - fără imagini - ce industrie fierbea acolo timp de 10 zile, în fața și în spatele scenei și la Nopțile Cerbului. În 2018, povestea continuă. Numărătoarea inversă începe cu povestea vocilor de neuitat care au răsunat în Teatrul Dramatic, apoi în Piața Sfatului din Brașov, declară Doru Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Vocile Cerbului”.

(w882)

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...