loader
Foto

VIRGIL IANŢU ŞI „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”, LA FACULTATEA DE ISTORIE

Virgil Ianţu continuă seria întâlnirilor cu tinerii pasionaţi de concursurile de cultură generală. Vineri, 15 iunie, de la ora 12:00, gazda „Câştigă România!” se întâlneşte cu studenţii Facultăţii de Istorie din Universitatea București.

 

Ajuns la cel de-al treilea sezon, „Câştigă România!”, singurul concurs de cultură generală de pe piaţa media din România, se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare.

Vineri, echipa TVR2 va poposi la una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ, cercetare şi cultură din ţara noastră, Universitatea Bucureşti. Studenţii vor putea să participe la o discuţie antrenantă cu omul de televiziune Virgil Ianțu, să afle mai multe lucruri despre fenomenul mass-media și culisele concursului de cultură generală și să accepte provocarea unui mini-test de cultură generală cu premii. Cu sprijinul Editurii Litera, răspunsurile corecte pot fi răsplătite cu lucrarea „România în Primul Război Mondial”, un set de patru volume semnat de Petru Otu. Cei prezenţi vor avea totodată ocazia să se înscrie la preselecția „Câștigă România!” pentru a trăi pe viu emoțiile show-ului televizat în sezonul următor al concursului TVR 2.

Aşa cum ne-am obişnuit, şi în acest an Virgil Ianţu intră în legătură directă cu publicul său. Luna trecută, într-o atmosferă relaxată, presărată cu glume, dar şi cu multe întrebări de cultură generală, studenții Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" au venit în număr mare la o întâlnire de neratat cu echipa „Câştigă România!”.

**************
Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți. Calculatorul alege de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare, iar misiunea celor aflați în concurs este să ajungă într-un județ, tot de graniță. Pentru a merge mai departe, participanții trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. Concurentul care reușeşte să câștige zece ediții consecutive, maximum de ediții la care poate participa prin regulament, intră și în posesia Marelui Premiu ”Câștigă România”, un autoturism.

„Câștigă România!” a devenit una dintre cele mai cunoscute emisiuni de gen din Romania, iar emisiunea a fost remarcată şi la nivel internațional. Anul trecut, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Anul acesta concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.
"CÂȘTIGI TU, CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!"

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.