loader
Foto

Galerie foto

Virgil Ianțu a câștigat concursul de la Magic FM

Invitat în matinalul Magic Start, Virgil Ianțu, prezentatorul „Câștigă România!”, a răspuns cu umor întrebărilor realizatorilor emisiunii, Liana Stanciu și Raul Brebu.

 

Virgil Ianțu a fost invitat în urmă cu câteva zile la Magic Start, pentru a vorbit despre noutățile celui de-al doilea sezon „Câștigă România!”, dar și despre succesul în străinătate al concursului românesc de cultură generală. Prezentatorul a răspuns cu plăcere invitației gazdelor, Liana Stanciu și Raul Brebu, și nu a uitat să amintească și despre câteva recorduri ale competiție de pe TVR 2. Ascultătorii Magic Start au aflat că, pentru concursul de cultură generală s-a muncit la peste 7.000 de întrebări, dar și că cel mai în vârstă concurent avea 82 de ani.


Matinalii Magic FM i-au pregătit invitatului și o surpriză. Ei l-au provocat, în joacă, să răspundă la trei întrebări, din corpul de întrebări „Câștigă România!”. Fără emoții, Virgil Ianțu a dat răspunsurile într-o manieră inedită.

La întrebarea „Roman cu numele unui dans popular românesc devenit scenariu de film”, Virgil a cântat „Ciuleandra”. La cea de-a doua întrebare: „Personaj al lui Creangă ce pare neajutorat, dar este mai isteț decât diavolul”. Prezentatorul a ghicit imediat: Dănilă Prepeleac.


În ceea ce privește cea de-a treia întrebare: „Nuvela lui Costache Negruzzi devenită celebră prin sintagma „Proști da mulți””, răspunsul a venit sub forma unui citat din Alexandru Lăpușneanu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...