loader
Foto

Galerie foto

Viaţa ca o scenă, la IERI-AZI-MÂINE

Muzică populară, operă, operetă, folk şi divertisment, toate sunt pe agenda emisiunii IERI-AZI-MÂINE, cu care Corina Dănilă vă dă întâlnire, de luni până vineri, la TVR 2 şi TVR HD, de la ora 16.00.

 

La IERI-AZI-MÂINE adunăm cele mai bune şi emoţionante materiale din Arhiva TVR, le combinăm cu cele mai frumoase poveşti din prezent, ca la final să vă oferim „amintiri pentru viitor”. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii vine cu câte una diferită.

Săptămâna a început cu îndrăgitul Petrică Mâţu Stoian, ziua de luni fiind dedicată muzicii populare. Petrică Mâţu  Stoian a debutat la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit de regretata Marioara Murărescu. De-a lungul carierei, artistul a participat la numeroase festivaluri de folclor şi a luat multiple premii, iar din 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” din Târgu Jiu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţea este ziua operei şi a operetei, invitaţii Corinei Dănilă fiind Marcel Pavel şi Ionel Voineag. Marcel Pavel e pasionat de muzică din copilărie. A urmat Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, studiind în paralel şi percuția. Este absolvent al Universităţii Naționale de Muzică București - secția Canto Clasic. E compozitor şi cântă la mai multe instrumente printre care chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și instrumente de percuție. Are la activ nenumărate turnee în străinătate. În 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel național lansându-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusă de Ovidiu Komornyk. Albumul "Frumoasa Mea" a fost vândut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platină.

Tenorul Ionel Voineag a debutat, ca solist, în repertoriul vocal - simfonic, pe 4 aprilie 1975, cu rolul Lukas în oratoriul „Anotimpurile” de Joseph Haydn, pe scena Filarmonicii "Moldova" din Iași. În 1976 a devenit prim-solist al "Operei Române" din Iași, iar în 1982 s-a mutat la "Opera Națională" din București. Din 1992 este profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică București, Secția Canto Clasic.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna IERI-AZI-MÂINE continuă cu ziua dedicată folk-ului. Invitata de miercuri este Zoia Alecu, cântăreață, cantautoare, compozitoare și textieră de muzică folk și rock. S-a lansat în anul 1973 ca artistă solo, fiind una dintre primele cantautoare din muzica folk autohtonă. Începând cu 1986 se alătură grupului Sfinx, continuându-și apoi activitatea alături de Sfinx Experience. Din 2006 a revenit pe scenă ca artistă solo, lansând până în prezent patru albume de autor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joia anunţă weekendul, aşa că ediţia se defăşoară în cheia divertismentului, iar invitată este Bianca Brad, actriţă şi model, fostă Miss România, una dintre cele mai frumoase românce.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna IERI-AZI-MÂINE tot în paradigma divertismentului, invitatul de vineri al Corinei Dănilă fiind Jean Paler. Actorul de comedie a studiat actoria cu Dem Rădulescu, fiind una dintre cele mai îndrăgite figuri de pe micul ecran.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova aflăm ce subiecte au fost dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...