loader
Foto

„Viaţa ca o mare" – povestea unui artist controversat, la „Dosar România” | VIDEO

Tumultoasa viaţă a pictorului Karl Robert Perko a făcut subiectul ediţiei „ Dosar România” de sâmbătă, 16 noiembrie, la TVR 1, TVR 1 HD şi TVR+, de la ora 21.00 .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Când apreciat şi decorat, când arestat şi acuzat de trădare, când neamţ, când român. Cam astfel poate fi descrisă, în câteva cuvinte, fascinanta viaţă a pictorului Karl Robert Perko, un neamţ născut la Arad, plecat în 1989 în Germania şi revenit în ţară după 20 de ani. De ce s-a întors? De unde a adunat forţa pentru a picta peste 9000 de lucrări? Răspunsurile - în reportajul „Viaţa ca o mare", semnat de Codruţa Angelescu şi Răzvan Butaru. O nouă ediţie Dosar România a putut fi urmărită pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR 1 HD şi TVR+.

(w882)

(w882)

La malul mării trăieşte şi pictează, la peste 70 de ani, Karl Robert Perko, un artist care azi schimbă destinele adolescenţilor talentaţi din satele Dobrogei de sud.

(w882)

(w882)

Trăieşte la Mangalia, şi nu la Arad, pentru că iubeşte marea, pentru că o lungă perioadă viaţa lui a fost legată  de marina militară şi pentru că este unul dintre cei mai importanţi pictori marini români. Se consideră un om norocos: a trăit din desen şi din pictură, a avut peste 130 de expoziţii în toată lumea şi a realizat peste 10.000 de lucrări.

(w882)

Robert Perko este un fel de bilet câştigător, nesperat, pentru copiii cărora le deschide poarta spre o viaţă de artist – altminteri inaccesibilă. Desprins parcă din perioada interbelică, este un profesor iubit de copii, pentru toată culoarea şi viziunea pe care o aduce în vieţile lor.

(w882)

(w882)

Povestea vieţii lui Karl Robert Perko ascunde întâmplările unui aventurier, romantismul unui latin, naţionalismul unui adevărat român şi oricând poate fi pusă între coperţile unui roman sau într-un scenariu de film artistic. Emisiunea Dosar România o prezintă, pe scurt, în reportajul „Viaţa ca o mare”, pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Cea mai experimentată echipă de publicistică a Televiziunii Române, premiată naţional şi internaţional, adaugă, şi în această toamnă, noi file în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări.

Realizator Codruţa Angelescu

Producător Răzvan Butaru

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici în anii 2000 și premiată de APTR, transmisă din 22 aprilie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...