loader
Foto

Vedetele TVR, cu emoții la întâlnirea cu Angela Gheorghiu

Oameni îndrăgiţi din TVR au venit în număr mare în Piața Constituției pentru a nu rata cel mai mare eveniment al toamnei: concertul Angelei Gheorghiu, în deschiderea „Zilelor Bucureștiului”.

 

Capitala a fost vineri seară (15 septembrie) martora unui spectacol extraodinar. Cu emoție și căldură, vocile Angelei Gheorghiu și a tenorului Teodor Ilincăi, acompaniați de Filarmonica George Enescu, sub bagheta dirijorului Eugene Kohn, au mișcat până la lacrimi spectatorii numeroși veniți în Piața Constituției. Scena a fost acoperită în totalitate de proiecţii 3D, iar vocilor li s-a alăturat jocul de lumini proiectat feeric pe Casa Poporului. Pentru cei ce nu au ajuns în Piața Constituției, TVR 1 a transmis integral concertul. „Acest spectacol pune Bucureștiul pe harta normalității", a spus prezentatorul TVR Mihai Constantin.

Arii de Bizet, Puccini, Catalani, dar și „Medley”, din „Sunetul muzicii” sau „Valurile Dunării”, de George Grigoriu au încântat spectatorii. Poate cel mai emoționant moment al serii a fost însă acela în care celebrii artiști au dat viață unor melodii nemuritoare de muzică ușoară românească. Tenorului Teodor Ilincăi a ales melodia „Oameni”, scrisă de Marius Țeicu, iar inegalabila Angela Gheorghiu ne-a amintit de o artistă plecată mult prea devreme, Doina Badea și o melodie ce a făcut istorie, „Ploaia și noi”, de Vasile V. Vasilache.

(w882) concert An

„Mă impresionează bucuria cu care cântă”

Iuliana Marciuc a trăit vineri seară bucuria revederii cu o artistă pe care o admiră și pe care a avut-o invitată într-o ediție specială „Confesiuni”, pe TVR 2. „ Mă impresionează bucuria cu care Angela Gheorghiu cântă de fiecare dată și mai ales în România. De data aceasta, în fața Casei Poporului, un loc încărcat de istorie. Mă bucur că sunt la concert oameni de toate vârste, chiar și copii mici. Angela Gheorghiu reușește să transmită atât de multă emoție, fiecare sunet îl simți până în adâncul inimii. Am mai fost la concertele ei din România și am avut privilegiul de a-i lua un interviu în emisiunea „Confesiuni”, o ediție specială de Ziua Femeii”, a spus vedeta TVR.

(w882) vedete con

În pauza spectacolului, Iuliana Tudor și-a revenit cu greu din emoție. „E dincolo de ceea ce aș putea să spun în cuvinte, pentru că seara aceasta este o încântare. Emoția pe care o trăiești ascultând-o pe Angela Gheorghiu e dincolo de orice ai putea să definești. Ascult, iar vocea ei mă duce unde vrea ea. Este un privilegiu că se află aici”, a mărturisit gazda emisiunilor de folclor din TVR.

(w882) vedete con

Dragos Pătraru a stat până la final

Pentru Dragoș Pătraru, prezentatorul „Starea nației”, de pe TVR 1, întâlnirea cu muzica clasică nu era o stare plăcută. Însă, concertul Angelei Gheorghiu i-a schimbat părerea. „Știam cu toții că vocea Angelei Gheorghiu este extraordinară. Genul acesta muzical îmi dă, în general, o stare tristă, dar aici am simțit altceva. Venisem, alături de soția mea, gândindu-ne că vom pleca la pauză, dar mi-a plăcut atât de mult, încât vom rămâne până la sfârșit”, a mărturisit Pătraru.

Iată ce spun câteva dintre vedetele TVR despre concertul din Piața Constituției

(w882) Paula si O

Paula Seling și Ovi („Duelul Pianelor", TVR 2) au fost impresionați până la lacrimi. „Angela Gheorghiu e ca un înger. Vocea ei vine din alte lumi. Sunt tare bucuroasă de seara aceasta”, a mărturisit Paula. „Excepțional. Este altă „ligă”, altceva. Ești fascinat... ești captivat de la început în lumea ei și rămâi acolo”, a adăugat Ovi. „Îți pare rău când s-a terminat”, a intervenit Paula.

Ionuț Cristache („România 9", TVR 1): „Nici nu știu cum a trecut timpul, nici nu am înțeles de ce a venit pauza, de abia aștept sa reînceapă. Angela Gheorghiu este fantastică, e românca noastră și este o bucurie să o auzi de fiecare dată. E uimitor!”

Dorin Chioțea („1 Matinal”, TVR 1): „Angela Gheorghiu este simbolul reușitei românești în viață. Prin meritul marii artiste, România a reușit să câștige sufletul lumii. Angela Gheorghiu ne-a dovedit că se poate, plecând din Adjud, un oraș mic, aruncat pe hartă undeva, să ajungi pe orice podium. E extraordinar!”

(w882) vedete con

Mihai Rădulescu („Ora de ştiri”, TVR 1): „Mi-a plăcut întotdeauna Angela Gheorghiu, dar aici, în Piață, mi se pare extraordinară atmosfera. Emoționantă. Nu poți să rămâi indiferent. Probabil pentru că este un spectacol în aer liber, cu un fascinant joc de lumini și proiecții laser. Este un mix în seara aceasta, un spectacol total: Angela Gheorghiu, tenorul Teodor Ilincăi, orchestra, proiecțiile 3 D și mai ales cei peste 10.000 de oameni din Piață”.

Alina Stancu (Telejurnal TVR 1): „Este minunat și m-am bucurat că Angela Gheorghiu a putut fi văzută la București de atât de multă lume, pentru că e foarte complicat să ajungi să o vezi pe scenele lumii, acolo unde cântă ea. Aici multă lume are șansa să o vadă și ne transpune pe toți în lumea muzicii, chiar dacă suntem sau nu iubitori de muzică clasică. Dar n-ai cum să nu fi!”.

Teodora Antonescu (Telejurnal TVR 2): „Foarte frumos, este un moment unic pentru București”.

Prin transmiterea în direct, pe TVR 1, a spectacolului din Piaţa Constituţiei, organizat de Primăria Capitalei, în cadrul Zilelor Bucureştiului, televiziunea publică a adus în casele telespectatorilor muzica clasică în interpretarea de excepţie a Angelei Gheorghiu, soprana aclamată pe marile scene ale lumii.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...