loader
Foto

„Spectacolul Gala Premiilor UCIN 2019” - în acest weekend, la TVR 3

Sâmbătă, 8 şi duminică, 9 iunie, de la ora 17.00, ați putut urmări evenimentul de sărbătorire a filmului românesc - într-o Gală de excepţie în care au fost premiaţi realizatorii ale căror creații au fost lansate în anul 2018.

 

Printre vedetele care au decernat premii la sărbătoarea filmului românesc se număra și vedetele TVR: Eugenia Vodă, Iuliana Tudor și Virgil Ianțu. Gazda „Câștigă România!”, de la TVR 2, pe care cinefilii l-au remarcat în filme precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” sau „Ghinionistul”, va înmâna premiul pentru ”Montaj”. Evenimentul a fost filmat și difuzat de Televiziunea Română.

Juriul din acest an, prezidat de regizorul Cristi Puiu, a avut o sarcină grea, anul trecut fiind un an care a adus pe ecrane filme care au atras atenția comunității internaționale, aducând și premii importante. La cea de-a 47-a ediție a Galei Premiilor UCIN au fost prezente personalități din lumea filmului, a presei și a afacerilor.

Intitulat sugestiv, „Spectacolul Gala Premiilor UCIN 2019 – regal al melodiilor emblematice din filme celebre”, Gala Premiilor UCIN 2019 a pus în scenă un spectacol grandios care gravitează în jurul melodiilor consacrate din filme celebre. Evenimentul a fost deschis în acordurile Orchestrei Metropolitane București, condusă de Daniel Jinga, aflat deja la al treilea an de participare la Gala Premiilor UCIN. Sub bagheta sa, orchestra a interpretat, alături de artiști români de valoare, melodii din filme celebre care au rămas în conştiinţa publicului, marcând diferite momente din istoria cinematografiei.

(w882)

Spectacolul a adunat în fața publicului cele mai iubite și apreciate personalități ale momentului, printre care au păşit pe covorul roşu și pe scena Teatrului Național București: Tora Vasilescu, Magda Catone, Mircea Diaconu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni, Cristina Cioran, Adrian Nartea, Mihai Bisericanu, Paula Chirila, Ovidiu Lipan Țăndărică, Lora, Adina Pintilie, Iuliana Tudor, Amalia Enache, Nicoleta Nucă, Adrian Nour, Ana Baniciu, Virgil Ianțu, Irina Margareta Nistor, Alina Pușcas, Cosmina Dobrotă, Virginia Rogin, Rodica Negrea, Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Ana Ciontea, Silvana Mihai, Nicolae Mărgineanu și Maria Ploaie, Paul Negoescu și Denis Ștefan.

Făcând o punte peste timp, printre vedetele care au decernat premii s-au numărat: Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Cristi Puiu, Olimpia Melinte, dar și vedetele TVR Eugenia Voda, Iuliana Tudor și Virgil Ianțu. Gazda „Câștigă România!”, pe care cinefilii l-au remarcat în filme precum „Minte-mă frumos în centrul vechi” sau „Ghinionistul”, a înmânat premiul pentru ”Montaj”. La aceasta categorie, nominalizații au fost: Cătălin Cristuțiu pentru filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbarii"; Mircea Oltean pentru filmul "Lemonade" și Dana Bunescu și Alexandra Gulea pentru filmul "Moromeții 2".

Gazda celei de-a 47-a ediții a fost Cătălina Grama (alias Jojo), vedetă de film şi televiziune, cântăreață și actriță, aflată deja la a doua colaborare pentru prezentarea evenimentului.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Traficul de persoane, în discuție la ”Avocatul dumneavoastră”

Luni, 18 martie, de la ora 21:00, Angela Avram v-a dat întâlnire cu ”Avocatul dumneavoastră”, la TVR Internațional.

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR2!

Muzicieni îndrăgiţi, şlagăre de neuitat, efecte speciale, momente unice, emoţii, umor şi bucurie. Toate, în cel mai recent spectacol grandios ...

Alex Ștefănescu, la „Istoria literaturii române contemporane”: Lecția cea mai importantă pe care ne-o oferă H.R. Patapievici este că nici o idee nu trebuie preluată fără a o regândi pe cont propriu

Între 18 și 24 martie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot afla mai multe despre operele semnate de ...