loader
Foto

Vară pentru voi – Batem fierul la conac!

Var ă pentru voi – marţi, 29 iulie

 

Ediţia din 29 iulie este disponibilă online pe TVR+

“Batem fierul la conac!” este titlul generic sub care Asociația „Maria” își desfășoară workshop-urile de meșteșuguri tradiționale din fiecare vară de la Țibănești.

Toate activităţile grupate în jurul conacului Petre P. Carp constituie o şcoală de meşteşuguri, destinată în primul rând sătenilor din zona Ţibăneştiului, dar şi tuturor celor care conştientizează valoarea patrimoniului cultural şi nevoia de a-l transmite urmaşilor.

Vorbim despre acest proiect cu arhitecții Alexandra Mihailciuc și Șerban Sturdza, membru corespondent al Academiei Române, dar și cu un specialist în peisagistică, absolvent al Școlii de la Versailles.

Festivalul “Zilele Nordului” le oferă pasionaților de muzică, arte și călătorii ocazia de a petrece o vacanță de poveste în cel mai nordic oraș al României. Darabani este situat în județul Botoșani, la granița dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

Vară pentru voi

Realizatori: Andreea Ştiliuc şi Dan Trofin

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...