loader
Foto

Galerie foto

Un vis iberic: „Angelica, o poveste stranie”, de Manoel de Oliveira

Filmul de artă pe care vi-l propune TVR 2 luni, 6 iulie, de la ora 23:10, este „Angelica, o poveste stranie”, de Manoel de Oliveira.

 

Fotograful Isaac este rugat de către proprietarii unui hotel s-o pozeze pe Angelica, fiica lor care tocmai a murit. Tânărul este uluit de frumuseţea fetei şi, în timp ce priveşte prin aparatul său de fotografiat, Angelica pare să se întoarcă în mod misterios printre cei vii. Fără să-şi dea seama, tânărul pătrunde într-o lume onirică în care orice poveste de iubire e posibilă.

Din momentul în care fata pare să fi revenit la viaţă, Isaac se va simţi în prezenţa Angelicăi zi şi noapte.

La Festivalul de la Cannes din 2010, filmul a rulat la categoria Un certain regard, unde regizorul Manoel de Oliveira s-a aflat pe lista nominalizaților la premiu.

Producția portughezo-spaniolă "O Estranho Caso de Angélica" este penultimul lungmetraj al lui Manoel de Oliveira. În distribuţie îi întâlnim, în rolurile principale, pe actorii Pilar López de Ayala, Ricardo Trêpa şi Filipe Vargas.

 

(w882) Angelica:

 

În ultimul lui lungmetraj, „Gebo et l'ombre”, din 2012, (scurtmetraje și documentare a realizat până în ultimul an de viață), Manoel de Oliveira le-a ales în distribuție pe Claudia Cardinale și Jeanne Moreau, două dive ale ecranului în anii 60.

Actrița principală din „Angelica, o poveste stranie”, Pilar Lopez de Ayala,  originară din Spania, a fost distinsă cu numeroase premii la festivaluri de film pentru rolul din „Juana la Loca”, în regia lui Vicente Aranda.

Portughezul a murit în acest an, în aprilie, la vârsta de 106 ani. De-a lungul carierei, De Oliveira a câștigat peste 40 de distincții, inclusiv la Cannes, Veneția și la Premiile Filmului European.

Foto: IMDb

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...