loader
Foto

„Un tenis de două feluri”, o anchetă Dosar România, la TVR 1

România are şase jucătoare de tenis în Top 100 Mondial, dar terenuri puţine şi neadecvate pentru practicarea acestui sport. Situaţia paradoxală a tenisului românesc ne-a fost prezentată de jurnalistul Gabriel Geamănu în noua ediţie Dosar România de la TVR 1. Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 21.00.

 

România are şase jucătoare de tenis în Top 100 Mondial. Simona Halep, liderul acestui clasament, numeşte actuala generaţie a tenisului feminin românesc „generaţia de aur".

(w882)

Cele şase fete de aur ale României - Simona Halep, Sorana Cârstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Ana Bogdan - reprezintă o generaţie de excepţie. Uluitoarea Simona Halep, dar şi colegele ei au inspirat şi inspiră mulţi copii care vor şi fac tenis.

(w882)

(w882)

Tenisul este, însă, un sport costisitor şi nu mulţi părinţi îşi permit să-şi înscrie copiii la cluburi private. Copii care promit ajung să abandoneze tenisul din cauza lipsei banilor. Multe baze sportive sunt demolate şi transformate în ansambluri rezidenţiale ori mall-uri. Este paradoxală situaţia tenisului românesc: avem şase jucătoare în Top 100 Mondial, dar terenuri puţine şi neadecvate.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

„În cadrul Federaţiei Române de Tenis scandalurile se ţin lanţ, de vreo doi ani încoace. Ministerul Tineretului şi Sportului a retras finanţarea federaţiei, tocmai fiindcă a descoperit nereguli în acte. Fostul tenismen George Cosac, preşedintele federaţiei şi a cărui funcţie de conducere este contestată de multe cluburi de top din România, este acuzat de multe abuzuri, de lipsa de transparenţă, de blocarea unei importante sume de bani care ar fi trebuit să ajungă la cluburi, la antrenori şi jucători, la juniori şi copii. Chiar şi politicienii sunt acuzaţi că s-au implicat în alegerile de la Federaţia Română de Tenis”, ne introduce Gabriel Geamănu în subteranele tenisului românesc. Mai multe aflaţi din ancheta „Un tenis de două feluri”, realizată de Gabriel Geamănu, la Dosar România, pe TVR 1, sâmbătă, 29 aprilie, orele 21.00.

Realizator ediţie: Gabriel Geamănu

Producător: Ioana Mureşan

 

Despre Dosar România:

Este emisiunea de reportaje, documentare şi anchete a postului TVR 1 pune telespectatorul faţă în faţă cu istoria cotidiană. La Dosar România, reporteri şi realizatori premiaţi relatează întâmplări în care ne regăsim cu toţii, filmează poveşti care au rămas în umbra evenimentelor zilnice, analizează implicaţii şi consecinţe ale ştirilor de moment. În fiecare sâmbată, la ora 21.00, Alina Amza, Cristina Ţilică, Alina Grigore, Ioana Mureşan, Codruţa Angelescu, Răzvan Butaru, Cornel Mihalache şi Gabriel Geamănu realizează Dosar România, emisiunea care dezvăluie oameni obişnuiţi cu frânturile lor de viaţă, dar şi personaje care influenţează destine sau se află în situaţii-limită. Reportajele noului sezon Dosar România sunt la TVR 1 în fiecare sâmbătă, începând cu 17 martie.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...