loader
Foto

Un nou sezon “Lumea şi noi”, din 6 octombrie

Una dintre cele mai longevive producţii ale TVR Internaţional, “Lumea şi noi” vă propune un format editorial nou, odată cu grila de toamnă 2014.

 

Începând din 6 octombrie, de luni până vineri, de la ora 20.30, la TVR Internaţional vă dăm întâlnire cu noi episoade ale emisiunii-serial, al cărei scop este să promoveze inteligenţa, creativitatea şi reuşitele profesionale ale românilor din lumea largă.

De-a lungul ediţiilor au fost şi vor fi aduse în prim-plan destinele şi carierele de succes ale românilor stabiliți în diverse țări, care au izbutit să se impună în comunitățile de adopție prin contribuții substanțiale, recunoscute în toate domeniile vieții publice: activități intelectuale, economice, sociale, politice, de cercetare științifică, artistice etc.

Pentru accentuarea liniilor care ne leagă de comunităţile de români din afara graniţelor, TVR Internaţional vă propune un format nou al emisiunii, odată cu grila de toamnă 2014.

Astfel, în fiecare luni veţi urmări reportaje despre generaţia care s-a născut, din migranţi români, pe pământ străin, dar care n-a abandonat nicio clipă relaţia cu ţara natală.

Zilele de marţi sunt dedicate românilor de lângă casă, adică personalităţilor din diaspora românească din ţările limitrofe României.

Miercurea veţi cunoaşte ambasadorii pe cont propriu, acei români care, pe lângă obligațiile impuse de familie și profesie, și-au asumat benevol, grija de a „face” imagine bună țării de baștină.

Joia este ziua reportajelor despre românii care au urcat în ierarhii în diverse domenii, în ţările adoptive şi care sunt exemple în mediile internaţionale.

Iar vinerea este dedicată materialelor pentru minte, inimă şi cultură, despre românii de pe toate meridianele care s-au afirmat în genuri artistice diverse.

Nu rataţi nicio ediţie din emisiunea fanion a TVR Internaţional! Emisiunea are acum şi pagină de Facebook, unde vă puteţi conecta cu realizatorii ei şi cu protagoniştii poveştilor spuse ediţie de ediţie.

Pe TVR+ găsiţi arhiva completă a emisiunii “Lumea şi noi”!

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...