loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Depresia - boală milenară

Între 10 și 13 august puteți revedea edițiile în care s-a discutat despre fitoterapie, imunitate, blocaje energetice și depresii. De luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internațional.

 

LUNI, 10 august

METODE DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A RESPIRAȚIEI NAZALE

Invitat: dr. George Mincu, medic primar ORL, competenţă în Chirurgie Endoscopică, Chirurgie Laser şi Somnologie, recomandă metode de îmbunătățire a respirației nazale și oferă amănunte despre: septoplastie, turbinoreducție (micșorarea cornetelor nazale), rinoplastie funcțională (intervenție chirurgicală prin care se rezolvă într-o singură operație atât obstrucția nazală cât și neplăcerile legate de aspectul exterior al nasului în fizionomie).

TRATAMENTE INOVATOARE PENTRU ENDOMETRIOZĂ

Invitat: prof. dr. ELVIRA BRĂTILĂ, medic primar obstetrică- ginecologie, Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „prof. dr. Panait Sârbu“ din Bucureşti, membru fondator al Societăţii de Endometrioză şi Fertilitate Est-Europeană şi preşedintele Societăţii Române de Uroginecologie

Civilizația actuală se confruntă cu o multitudine de boli care nu se exprimă într-un mod zgomotos, de aceea le numim tăcute. O mare parte dintre ele prezintă manifestări complicate, greu de diagnosticat, pentru că se ascund în spatele altor afecțiuni, indicându-le pe acelea. O astfel de boală este și endometrioza, o creștere patologică a endometrului. Endometrul este mucoasa care tapetează uterul și care, în cazul acestei boli, migrează în afara cavității uterine, în locuri în care nu ar trebui să existe, cum ar fi cavitatea abdominală, plămâni și chiar în creier. Această creștere este, de multe ori, la rate foarte mari de multiplicare și plasează boala pe lista cancerelor. Nu are efectele dezastruoase ale acestora, poate fi tratată, dar are riscuri de recidivă. Există multiple teorii privind cauzele și factorii care favorizează apariția și instalarea bolii.

Redifuzare din 30.10.2019

MARȚI, 11 august

NATURA, FARMACIA VERDE

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit proprietățile terapeutice ale plantelor, la început prin introducerea lor în alimentație, formă prin care descopereau efectele benefice asupra sănătății, mai târziu, pe măsura evoluției umane, tehnologice, farmaceutice și medicale, prin studiul experimental al substanțelor din compoziția structurilor vegetale și acțiunea acestora asupra celulelor umane. Astfel s-a descoperit că plantele au nenumărate principii active, substanțe cu efecte farmaceutice, de tratare, ameliorare și prevenire a bolilor apărute la nivelul organismului. Astăzi se acordă o atenție deosebită unei specialității medicale complementare – fitoterapia. Tot mai mulți medici apelează la aceasta pentru a înlocui, suplimenta, activa sau echilibra tratamentele clasice medicamentoase.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 31.10.2019

MIERCURI, 12 august

PIELEA ȘI IMUNITATEA CORPULUI

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Pielea, cel mai extins organ al corpului, este oglinda modificărilor profunde care se desfășoară în interiorul organismului. Cele mai multe dintre ele apar în urma reacțiilor sistemului imunitar la aceste schimbări. Există situații când celulele cu rol în apărarea organismului interpretează greșit aceste modificări și declanșează în lanț distrugerea țesuturilor proprii corpului. Se produce un sindrom autoimun, în cadrul căruia se produc boli grave la nivel de sisteme de organe, precum endocrin, gastrointestinal, nervos și piele.

CICATRICILE ȘI BLOCAJELE ENERGETICE

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Orice modificare la nivelul mineralelor și ionilor (care fac posibile procesele fizice și biochimice celulare) duce la modificarea fluxurilor electrice și în final la un dezechilibru energetic celular. Ca urmare, toate reacțiile de prelucrare, procesare și sinteză de substanțe mediatoare sau de construcție a unităților de bază a țesuturilor și organelor, fie nu mai au loc fie se realizează într-o direcție greșită. Aceste modificări se situează printre principalele cauze generatoare de boli la nivelul întregului organism.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 5.11.2019

JOI, 13 august

DEPRESIA, BOALĂ MILENARĂ

Invitat: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat SUA

”Sufletul nu este spiritul, sufletul este prelungirea spiritului în viața materială, deci sufletul este de fapt guvernatorul existenței noastre”, afirmă invitatul nostru. Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului pentru că generează modificări la nivelul echilibrului psihoendocrinologic și al mecanismelor principale de la nivelul celulei nervoase. Astfel apare sindromul neurodepresiv, cu manifestări psihoafective majore printre care amintim randament intelectual scăzut, atenție minimă, oboseală psihică și fizică, stare de tristețe, anxietate sau lipsă de comunicare.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

Redifuzare din 6.11.2019

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...