loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Fitoterapia şi gemoterapia

De luni până joi, de la orele 11:40 şi 18:30, aflaţi, printre multe alte subiecte interesante, despre tehnicile chirurgicale minim invazive, despre fibromul uterin, terapii şi remedii naturale.

 

LUNI, 20 AUGUST 2018

Redifuzare din 18 mai 2018

REMEDII NATURALE PENTRU SĂNĂTATE

Invitaţi: ŞTEFAN MANEA, fondator HOFIGAL și dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite de toate ființele vii pentru rezolvarea problemelor de sănătate. Astăzi, studiul lumii vegetale a dus la specialități de succes în tratarea diferitelor afecțiuni. Fitoterapia și gemoterapia se folosesc de principiile active ale plantelor, pentru a trata, printre altele, boli digestive, tiroidiene, respiratorii, renale și chiar pentru degenerarea neuronală cerebrală, multe dintre substanțele plantelor fiind precursoare ale principalilor mediatori neuronali.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

MARȚI, 21 AUGUST 2018

Redifuzare din 30 aprilie 2018

CHIRURGIA CARDIACĂ MINIM-INVAZIVĂ

Invitat: conf.dr. HORAŢIU MOLDOVAN, medic primar chirurgie cardiovasculară, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, Şef Departamentul Chirurgie Cardiovasculară

Tehnicile chirurgicale minimal invazive au evoluat mult în ultima perioadă, permițând scăderea suferinței pacientului și scurtând durata de recuperare post operatorie. Chirurgia minim-invazivă presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, fără a se tăia sternul. Astfel de aborduri nu înlocuiesc chirugia clasică recomandată în cazurile grave de afectare a cordului, atunci când sunt necesare mai multe by-passuri sau înlocuiri multiple de valve. O ediție în care aflăm care sunt avantajele chirurgiei cardiace minim invazive.

FIBROMUL UTERIN

Invitat: dr. ELENA VOICULESCU, medic primar obstetrică-ginecologie

Afecțiunile aparatului genital feminin se confruntă cu numeroase boli, de la ovarele polichistice și fibromul uterin până la tumori ale colului uterin. Sindromul ovarelor polichistice și fibromul uterin, cele mai frecvente afecțiuni, pot produce sterilitatea. În primul caz, ovarele își pierd din funcționalitate și de multe ori apare infertilitatea. Fibromul este o formațiune a mucoasei uterine care se dezvoltă în uter și care, în foarte multe cazuri, crește la dimensiuni ce pot pune în pericol viața femeii. Care sunt metodele de tratament ale fibromului uterin și ale ovarelor polichistice, aflăm în această ediție.

Moderator: Ana Maria Ghiur

 

MIERCURI, 22 AUGUST 2018

Redifuzare din 9 mai 2018

TERAPII PENTRU MALFORMAȚIILE CEREBROVASCULARE

Invitat: dr. ȘTEFĂNIȚĂ DIMA, medic primar radiologie și imagistică medicală, șef Secția Radiologie și Imagistică, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Președinte Comisia de dezvoltare a Neuroradiologiei Intervenționale în Europa Centrala și de Est, din cadrul ESMINT (Societatea Europeană pentru Tratamentul Minim Invaziv Neurovascular)

Malformaţiile cerebrovasculare sunt o adevărată ”bombă cu ceas” în creierul pacienţilor care, de multe ori, nici nu ştiu că au asemenea probleme. Află, în general, când ajunge de urgenţă la medic, cu efecte secundare grave, ca urmare a ruperii unui anevrism, producerii unei hemoragii intracraniane sau unui accident vascular. În asemenea cazuri, un tratament adecvat poate face diferenţa între o persoană asistată social şi un om perfect integrat în societate, capabil să se descurce singur.

TROMBOZA VENOASĂ PROFUNDĂ

Invitat: dr. TONI FEODOR, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în flebologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române

Tromboza venoasă profundă este o boală gravă cauzată fie de o problemă de coagulare, fie de un traumatism. Apariția unui cheag de sânge, variabil ca dimensiune, care circulă liber prin vasele de sânge, poate bloca fluxul sanguin până la ruperea vasului. Boala este cu atât mai periculoasă cu cât, uneori, e complet asimptomatică. Primul semn, în unele cazuri, este dat de o complicaţie gravă, de multe ori, chiar letală. Este vorba de tromboembolismul pulmonar. Pentru evitarea complicațiilor este utilă cunoaşterea cauzelor, factorilor de risc şi momentul în care să apelăm, de urgenţă, la medic.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

JOI, 23 AUGUST 2018

Redifuzare din 3 mai 2018

MASTICAȚIA ȘI DIGESTIA

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, CLINICILE DR.LEAHU

O dantură sănătoasă este esenţială pentru un zâmbet frumos și păstrării sănătății organismului. Apariția afecțiunilor cavității bucale pot fi favorizate atât de o alimentație nepotrivită, cât și de o masticaţie defectuoasă, cu repercusiuni negative asupra digestiei. Existenţa unui focar de infecţie în organism poate determina îmbolnăvirea inimii, articulaţiilor şi lista continuă.

De aceea, este recomandat să apelăm la medic pentru controale periodice, de menținere a igienei cavității orale și de prevenire a afecțiunilor dentare. Vom discuta și despre necesitatea radiografiei dentare în stabilirea unui plan de tratament.

Moderator Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShoppe

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.