loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră", cu noi recomandări și informații

La TVR Internațional, pe 14 și 15 aprilie de la ora 19:00, emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră" v-a propus ediții în premieră, cu informații despre subiecte medicale de actualitate.

 

MIERCURI, 14 aprilie

UTILITATEA TESTELOR GENETICE

Invitat:

Din Spania: dr. RALUCA OANCEA IONESCU, medic specialist, Secţia de Genetică Clinică, Serviciu de Analize Clinice, Spitalul Clinic San Carlos, Madrid, membru al Societăţii Europene de Genetică Umană, membru al Asociaţiei Spaniole de Genetică Umană și coordonatoarea Comisiei Didactice şi de Popularizare Științifică a acestei asociații. Din 2007, desfăşoară activitate didactică. Predă cursuri de genetică în programe de masterat ale Facultăţii de Farmacie şi ale Facultăţii de Psihologie de la Universitatea Complutense din Madrid.

(w882) dr oancea,

Există factori genetici de risc în Covid -19?

(w882) dr oancea,

Informații recente și preliminare, în direct, de la al doilea congres interdisciplinar Covid-19 din Madrid. O ediție în care ne informăm despre utilitatea testelor genetice actuale în practica medicală.

(w882) dr oancea,

INSTITUTUL CANTACUZINO, 100 DE ANI DE VIAȚĂ

La împlinirea unui secol de existență, un reportaj amplu dedicat Centenarului Institutului Cantacuzino, instituție strategică a României. O activitate intensă în istoria medicinei românești și internaționale, de la primele cercetări ale savantului de renume mondial prof.dr. ION CANTACUZINO, părintele imunologiei, reper european în cercetarea medicală și în lupta cu bolile infecțioase, până în prezent. Microbiologului Cantacuzino, fondatorul școlii românești de imunologie și patologie experimentală,  i se datorează existența unui institut românesc de seruri și vaccinuri menit să realizeze imunizarea românilor, institut care a salvat de-a lungul timpului milioane de vieți.

Moderator: Albertina Ionescu

***

JOI, 15 aprilie

CANCERUL NU AȘTEAPTĂ ERADICAREA PANDEMIEI

Invitat:

Din Austria: dr. ALINA STURDZA, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH

Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să continue vizitele la medic și să fie tratați. Experiența medicilor români din diaspora în perioada Covid este extrem de importantă, iar legătura cu România se păstrează vie, aici, la TVRi.

Lupta pentru prevenție, de la afecțiuni minore până la cancerul de col uterin, o fac să ducă informațiile în casele noastre, prin toate căile posibile. Căci, frumos spune invitata noastră: ”În fiecare femeie din România se află ,,zidită” o Ana lui Manole - se sacrifică pentru bărbat, se jertfește pentru copii și intră în uitare de sine, fără să realizeze că, într-o zi, toată cazna ei se poate metamorfoza într-o boală. Vreau să o fac să conștientizeze Iubirea de Sine, înainte de Iubirea Aproapelui, astfel încât să aibă grijă de sănătatea ei și să meargă, nu cu lacrimi, ci cu bucurie la doctor, pentru a preveni, pentru a se trata.

IMUNITATE ȘI SĂNĂTATE

Invitat: dr. FLORINELA STOIANOVICI, medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie

(w882) dr florine

Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!

Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu, psiholog, împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...