loader
Foto

Galerie foto

Un astronaut de la NASA, invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la Garantat 100%

A zburat în patru misiuni în spaţiul cosmic, cu navetele Atlantis şi Discovery, petrecând peste 490 de ore în zboruri orbitale. Astronautul, colonelul şi doctorul David C. Hilmers  a fost duminică, de la ora 22.50, la Garantat%,  TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A primit de trei ori medalia pentru serviciu excepţional de la NASA. Trei medalii ale Centrului de Zbor de la NASA. Premiul Institutului Haley pentru Aeronautică şi Astronautică, în 1998. Medalia pentru Servicii Excepţionale, a Departamentului de Stat American şi Medalia pentru Serviciu Merituos. Şi sunt doar câteva între multe altele pe care le-a primit invitatul Garantat 100% din 26 octombrie.

„Doamnelor şi domnilor, suntem onoraţi să-i spunem bun venit la Garantat 100% unei personalităţi excepţionale: astronautului, colonelului şi doctorului David C. Hilmers. Invitatul nostru are biografia a cel puţin trei oameni destul de puternici”, îşi prezintă Cătălin Ştefănescu interlocutorul. În septembrie, a sosit în România la invitaţia Festivalului de Ştiinţă de la Bucureşti. Tot atunci, a acceptat invitaţia lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%, ediţie pe care o puteţi urmări duminică, 26 octombrie, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

S-a născut în 1950, în Iowa, Statele Unite. E absolvent de matematică, Summa Cum Laude, al Colegiului Cornell, are un master în inginerie electronică şi este absolvent al studiilor postuniversitare în inginerie electronică, la Şcoala Marinei Americane. Şi este doar începutul unei biografii cu adevărat impresionante.

A intrat în Marina Americană în 1972 şi a zburat pe bombardierele Intruder. În 1980 a devenit astronaut la NASA, unde a îndeplinit mai multe misiuni importante. A zburat în patru misiuni în spaţiul cosmic, cu navetele Atlantis şi Discovery, petrecând peste 490 de ore în zboruri orbitale. După retragerea din programele de zboruri cosmice, face facultatea de medicină, îşi ia rezidenţa în medicină internă şi pediatrie la Baylor College of Medicine şi devine profesor asociat la acelaşi colegiu din Houston, Texas. Predă, are activitate clinică şi participă în toată lumea la programe de cercetare şi misiuni umanitare. La începutul anilor 2000 a lucrat şi la Constanța, ocupându-se de problema copiilor cu HIV. Despre o experienţă de viaţă mai mult decât completă, vine să povestească David C. Hillmers la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, duminică, de la ora 23.30.

Şi pentru că Garantat 100% fără muzică bună nu se poate, în această ediţie ne vor încânta cu stilul definit drept perfect pop, producţie impecabilă, sunet curat şi British sound, cei patru Velosonics. Iar tânăra actriţă Lia Sinchevici va interpreta un monolog din Pisica pe acoperişul fierbinte, de Tennessee Williams, pentru că la Garantat 100% tinerii actori au în fiecare duminică şansa să-şi demonstreze talentul şi arta interpretativă.

Despre Garantat 100% la TVR:

Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, a ajuns la al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...