loader
Foto

UCL: Borussia Dortmund - Şahtior Doneţk: 3-0

Pe 5 martie, în direct la TVR

 

Actualizare: Borussia Dortmund a învins cu 3-0 Şahtior Doneţk şi s-a calificat în sferturile UEFA Champions League. Campioana Germaniei a învins graţie golurilor reuşite de Felipe Santana ('31), Mario Gotze ('37) şi Jakub Błaszczykowski ('59).
Rezumatul partidei îl găsiţi pe TVRNews.ro, site-ul de ştiri al Televiziunii Române. Următoarea partidă din UEFA Champions League pe care vă invităm să o urmăriţi este FC Schalke 04 vs Galatasaray SK, pe 12 martie, în direct la TVR1, TVR HD şi online pe TVR+

(w882) Rezultat f

TVR 1, TVR HD şi TVR+, portalul video al Televiziunii Române, vor transmite, de la ora 21:45, a doua manşă a "optimilor" Ligii Campionilor dintre Borussia Dortmund şi Şahtior Doneţk. În tur, cele două echipe au remizat, scor 2-2.

Tvrnews.ro vă va ţine la curent în timp real în format LIVE TEXT cu cele mai importante faze ale partidei, precum şi evoluţia scorului în celălalt meci al zilei, Manchester United - Real Madrid (în tur, 1-1).

Tehnicianul campioanei Ucrainei, Mircea Lucescu, a prefaţat spectaculos acest meci, afirmând luni că oricare dintre cele două echipe se va califica în "sferturi", va ajunge în finala Champions League.

"Am urmărit cu multă atenţie ultimele partide ale Borussiei şi, desigur, am fost prezent la jocul contra lui Bayern, la Munchen (n. red. pierdut de Borussia cu 1-0, în 27 februarie, în Cupa Germaniei). În prima repriză s-au axat pe contraatacuri, dar în a doua parte au fost mai ofensivi. Cred că Şahtior este bine pregătită, chiar dacă echipa din Dortmund este o echipă foarte puternică. Au ajuns aici dintr-o grupă cu Real Madrid, Ajax şi Manchester City şi, acasă, au avut şase ori şapte ocazii clare de a marca împotriva fiecărui adversar.

Chiar dacă au un parcurs bun în Budesliga, în prima manşă au profitat de erorile noastre. Dar au nivel înalt de joc, fie că uzează de pase verticale sau orizontale. Obiectivul echipei mele va fi acela de a face mai puţine greşeli, ori de a face cadouri adversarilor.

Borussia ne va face viaţa grea şi va ataca din primul minut, mai ales că-i va avea în spate pe suporteri.

Echipa care se va califica din această dublă manşă va ajunge cu siguranţă în finala Ligii Campionilor. Klopp este un antrenor mare, de clasă mondială. Şi-a condus echipa către cucerirea a două titluri la rând şi ştie să lucreze cu jucătorii tineri. A fost impresionant de relaxat cu jucătorii mei, atunci când ne-a vizitat la unul dintre antrenamente, înaintea primei manşe", a declarat Mircea Lucescu.

 

De partea cealaltă, antrenorul german Jürgen Klopp a respins comentariile presei germane, care consideră că Borussia şi-ar rata sezonul, în cazul în care ar pierde calificarea în "sferturi".

"Am citat că am rata sezonul, dacă nu ne-am califica. După părerea mea, aceasta este o perspectivă prea brutală, întrucât avem posibilitatea de a încheia pe locul al doilea în Bundesliga (n. red. cu 10 etape înainte de final, galben-verzii se află la 17 puncte în spatele lui Bayern Munchen), iar toate astea erau de neconceput în urmă cu doar trei ani. Este un meci extrem de important pentru noi, fiindcă această echipă are posibilitatea de a ajunge, în premieră, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Va fi greu pentru ambele echipe, întrucât, în tur, şi Borussia şi Şahtior au demonstrat că merită să fie aici, că practică un fotbal de înalt nivel. Dar prima manşă nu a decis nimic. Poate că noi suntem uşor avantajaţi, dar atât.

Nu sunt îngrijorat că jucătorii mei ar putea face greşeli, fiindcă nu există meciuri de fotbal fără greşeli. Secretul constă în a juca suficient de bine, încât acele greşeli să nu conteze, în final.

Poate că Mircea Lucescu mă poate surprinde, doar se întâmplă rar ca tehnicienii să se surprindă unul pe altul. Decisivă nu va fi decât evoluţia băieţilor pe terenul de joc. Lucescu ne-a urmărit la meciul cu Cupă, cu Bayern, unde am fost suficient de inteligenţi încât să nu-i arătăm toate lucrurile de care suntem capabili. Poate că îl putem surprinde cu ce nu am făcut la Munchen. Şi ar trebui să facem acest lucru", a spus şi Jürgen Klopp.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Slovenia, cu Damir Skomina la "centru". Acesta a oficiat la trei partide în grupele Ligii Campionilor din acest sezon: Real Madrid - Manchester City 2-2 (18 septembrie), Şahtior Doneţk - Chelsea 2-1 (23 octombrie) şi Anderlecht - AC Milan 1-3 (21 noiembrie).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...