loader
Foto

TVR uneşte Team Romania! Sportivii depun jurământul înaintea JO | VIDEO

Pe 11 iulie, în direct de la ora 19:00 la TVR 1, i-a prezentat pe sportivii care vor merge la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Invitaţi: Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, şi Mihai Covaliu, preşedintele COSR. Moderator: Cristian Mîndru.

 

Ceea ce, din păcate, pandemia a despărțit, tehnologia aduce împreună: TVR unește Team Romania! Duminică, 11 iulie, într-o ediţie specială în direct, TVR 1 a prezentat echipa sportivilor care reprezintă România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Chiar dacă sunt la distanță unii de alţii, sportivii români sunt uniți de același spirit şi gata pentru marea aventură a unei noi ediţii olimpice.

(w882)

Doar două săptămâni ne mai despart de cea mai mare competiţie sportivă internaţională urmărită de întreaga planetă - Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei 100 de sportivi care vor reprezenta ţara noastră la mai multe discipline (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, fotbal, judo şi tenis) se află deja izolaţi în cele „patru bule olimpice”, locaţii speciale, conform cerinţelor Comitetului de Organizare.

La TVR 1, duminică, 11 iulie, de la ora 19.00, într-o ediţie specială în direct, sportivii români care ne reprezintă la JO depun jurământul, iar comentatorii televiziunii publice vor pătrunde în premieră în aceste locaţii, pentru a afla care este tonusul lor, cum decurg pregătirile şi care sunt gândurile şi aşteptările lor înaintea plecării la Tokyo.

(w500)

În studioul TVR, moderatorul Cristian Mîndru va intra în dialog cu invitaţii Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, şi cu Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

(w882)

Complexul Olimpic „Sydney 2000”, Izvorani, găzduieşte sporturile individuale. Aici sunt în cantonament campioana olimpică Ana Maria Popescu, gimnaştii Larisa Iordache, Marian Drăgulescu, dar şi sportivii de la tenis de masă, scrimă sau box. Alina Alexoi va sta de vorbă cu ei şi îi vom urmări pe Viorel Filimon, Marius Florea, Marian Drăgulescu şi portdrapelul Robert Glinţă citind jurământul.

(w882)

Marian Drăgulescu, decanul de vârstă al delegaţiei, care se află la cincea ediție olimpică şi care are trei medalii olimpice câștigate – una de argint și două de bronz la Atena, în 2004 -,  va citi jurământul din partea sportivilor. Își va juca șansa şi la Tokyo 2020.

Din partea antrenorilor va citi jurământul Viorel Filimon, antrenorul echipei feminine de tenis de masă, campioană europeană. În urmă cu o săptămână, Eliza Samara, una dintre jucătoarele Team România, a câştigat medalia de bronz la Campionatul European individual.

Arbitrul de sabie Marius Florea, președintele Federației Române de scrimă, este cea de a treia persoană care va depune jurământul. Antrenorul participă la a cincea ediție de jocuri olimpice. A fost de două ori desemnat cel mai bun arbitru de sabie din lume.

(w500)

Din Mogoșoaia, de la Centrul Național de Fotbal, Costin Deşliu ne prezintă echipa națională de fotbal a României, iar Monica Bucur se va deplasa la Complexul Sportiv Naţional Snagov, unde se află cea mai numeroasă delegație din Team Romania. În baza de pregătire a canotajului sunt izolaţi 36 de sportivi, plus două rezerve, un total de nouă bărci în delegație.

În cea de-a patra locaţie, Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov, se va afla reporterul Dorin Chioţea pentru a se întâlni cu reprezentanții atletismului şi judo-ului.

Duminică, 11 iulie, în direct de la ora 19.00, cu TVR 1 vom face o vizită la toate centrele de pregătire amintite şi vom fi alături de întreaga echipă Team Romania.

(w882)

Din 23 iulie până în 8 august 2021, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...