loader
Foto

Galerie foto

TVR Internațional întăreşte legătura cu diaspora din Belgia

TVR Internațional şi Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română au semnat un parteneriat, al cărui scop este să promoveze emisiunile şi producţiile în limba română, în folosul românilor din diaspora.

 

Directorul TVR Internaţional, Cristina Leorenţ şi preşedintele Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română, Liviu Hopârtean au semnat un acord de parteneriat în cadrul Festivalului "Primăvara românească la Bruxelles", care a promovat cultura şi tradiţiile româneşti în inima Europei, în week-endul 25-26 aprilie.

Obiectivul acordului care a intrat în vigoare de la semnare este producerea, difuzarea și preluarea de programe realizate exclusiv, în parteneriat, în limba română, agreate de comun acord şi transmise la TVR Internațional și Radio-TV Arthis, fondat de Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română.

Despre acest acord cei doi semnatari au vorbit, vineri după-amiază, la Radio-TV Arthis. Actualul parteneriat a fost prilejuit de colaborarea dintre cele două instituţii în cadrul emisiunii “Corespondent TVRi”, care se difuzează în fiecare joi, de la ora 22.00. Emisiunea ia pulsul comunităţilor de români din diaspora şi prezintă bucăţi de actualitate prin ochii adevăraţilor corespondenţi, cei plecaţi din ţară.

Preşedintele Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română, Liviu Hopârtean, a declarat că îşi dorea de mult o colaborarea mai strânsă cu TVR Internaţional, menționând că asociaţia pe care o conduce are ca scop valorizarea şi integrarea românilor care trăiesc în Belgia, atât prin propria lor cultură, cât şi prin cunoaşterea culturii de adopţie.

“Ne bucură acordul semnat cu Arthis, o asociaţie cu care deja colaboram și ne dorim să consolidăm această relație. Vrem să promovăm activ diaspora românească din Belgia pe cele două canale, Radio-TV Arthis şi TVR Internaţional”, a declarat Cristina Leorenţ, director TVRi.

Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română este o asociaţie non-profit belgiană, recunoscută ca organizaţie generală de educaţie de către Ministerul Culturii al Comunităţii Franceze din Belgia. Fondată în 1994 de un grup de români și belgieni, Arthis are ca scop promovarea şi integrarea românilor care trăiesc în Belgia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...