loader
Foto

TVR, co-producător la sărbătoarea abilităţilor

Pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, la sediul Televiziunii Române a avut loc cea de-a cincea ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, un eveniment ce va fi transmis şi pe TVR 1 şi TVR+, la finalul anului.

 

Ediţia de anul acesta a fost prezentată de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu (foto), alături de eleva Miruna Gheorghe, aleasă de public în urma competiţiei „Alege co-prezentatoarea Galei″.

(w882) Cătălin

Miruna are 19 ani, este în clasa a XII-a și vrea să devină psiholog. La vârsta ei, Miruna vorbește despre lucruri foarte serioase, precum frica de a arăta cine suntem cu adevărat și cum niciodată nu trebuie să ne ascundem micile defecte care ne definesc și ne diferențiază de ceilalți.

Ca Miruna veţi cunoaşte multe alte persoane la această gală, care este un eveniment unic în România: o recunoaștere publică a unor activități, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizațiilor care promovează integrarea persoanelor cu dizabilități și respectul pentru diversitate.

Gala este organizată sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, de ActiveWatch și Fundația Motivation România, co-producător TVR, dar şi alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.

În cadrul evenimentului sunt premiate acele persoane şi proiecte care au înlăturat particula “diz” din cuvântul dizabilitate, promovând exact abilităţile persoanelor cu handicap din România.

Anul acesta, competiţia are cinci secţiuni, şi anume: “Oameni cu desăvârșire”, “Porți deschise”, “Angajatorii abilității”, “Comunică abilitatea” şi “Școala tuturor abilităților”. La fiecare categorie se va desemna câte un câştigător, de către un juriu de specialitate. Mai multe informaţii despre persoanele şi proiectele aflate în competiţie puteţi afla de pe site-ul evenimentului.

(w882) Gala Perso

Urmăriţi cele mai noi informaţii de la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, ediţia a V-a, pe pagina de Facebook a evenimentului! În ediţia anterioară a evenimentului, Cătălin Ştefănescu i-a surprins pe cei prezenţi cu un... duet muzical inedit:

***

În România există 700.736 persoane cu dizabilități, adică 3,48% din totalul populației are o dizabilitate, potrivit datelor Direcţiei Generale a Persoanelor cu Handicap, din iuni 2013. Dintre acestea, 16.815 de persoane sunt instituționalizate, cifra fiind în scădere față de anul 2012.

De asemenea, în România sunt 29.184 de persoane cu dizabilități angajate, datele arătând o ușoară creștere față de anii precedenți, însă mult sub media europeană.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...