loader
Foto

TVR 3 îi prezintă, în premieră, pe "Bobocii de la Boboc"

Sâmbătă, 16 februarie,  de la ora 17.00, la "Reporter Special", Răzvan Cojocariu ne aduce cea de-a doua parte a documentarului în premieră despre şcolarizarea tinerilor piloţi militari.

 

Sunt tineri, plini de idealuri şi dorinţa de a face parte din elita Forţelor Aeriene Române. Ei sunt cei care vor avea datoria de a apăra spaţiul aerian al ţării. Sunt viitorii piloţi de supersonice, care tocmai şi-au primit brevetele de zbor la Baza Aeriană Boboc, din judeţul Buzău.

Urmăriţi un documentar în premieră, filmat la sol, dar mai ales în aer. Au fost necesare zeci de ore de filmare, pe parcursul unui întreg an, două mii de fotografii şi un film de 45 de minute pentru această premieră pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române.

Protagoniştii sunt 10 sublocotenenţi piloţi care, din 2018, activează în bazele aeriene de la Câmpia Turzii şi Feteşti iar documentarul a urmărit evoluţia pe durata şcolarizării tinerilor piloţi militari, generaţia Centenar, şi a surprins, de la sol şi în aer, emoţiile, reacţiile şi bucuriile tinerilor.

Filmările au durat un an, cât cursurile de zbor de la baza aeriană Boboc. În acest timp, producătorul TVR Răzvan Cojocariu a zburat alături de tinerii care se pregăteau să devina piloţi, a filmat aeronavele în zboruri demonstrative şi de antrenament.

Cu toții vorbesc cu mândrie şi respect despre şcoala unde au învăţat să piloteze. Momentul cel mai așteptat este "prima simplă", adică primul zbor, când sunt singuri la manşă.

(w882)

După absolvire, 8 dintre noii piloţi militari şi-au început misiunea şi au fost repartizaţi la bazele aeriene din Câmpia Turzii şi Feteşti. Alţi doi fac cursuri de aviaţie în Statele Unite, dar spun că, după absolvire, abia aşteaptă să vină acasă şi să zboare cu supersonicele forţelor aeriene române.

Realizatorul filmului,  Răzvan Cojocariu, mărturiseşte că are zborul în sânge, el însuşi fiind pilot, şi că acest proiect a fost o misiune de suflet.

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...