loader
Foto

Galerie foto

TVR 3 difuzează ultimul interviu cu Stela Popescu realizat în TVR

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 19.00 în emisiunea Cult@rt . Programul In memoriam Stela Popescu la TVR 3 cuprinde şi piesa de teatru Sfântul Mitică Blajinu - sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.55

 

În 16 noiembrie, Stela Popescu a înregistrat un interviu acordat jurnalistei Camelia Văcaru pentru emisiunea Cult@rt – ce urma să fie difuzat în luna decembrie la TVR 3. A fost ultimul interviu acordat de marea actriţă Televiziunii Române - în care a vorbit despre proiectele de viitor, despre plăcerea de a juca în faţa publicului, despre ce şi-ar dori să vadă la televizor.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.55, la TVR 3 este programată piesa de teatru „Sfântul Mitică Blajinu” de Aurel Baranga, înregistrată în 1982.

Alături de Stela Popescu, din distribuţie fac parte actorii: Petre Gheorghiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dumitru Chesa, Hamdi Cerchez, şi alţii.

Mitică Blajinul (Petre Gheorghiu) este un bărbat care, de două decenii, lucrează în Arhiva unei instituţii de stat, alături de colega sa, dactilografa Adela Cosămbescu (Stela Popescu).

Pentru a face loc unor acoliţi politici, directorul instituţiei doreşte să scape de cei doi. Planul lui este să îl pensioneze pe Mitică, iar pe dactilografă să o transfere la o şcoală îndepărtată. Însă nu este chiar aşa de simplu să-şi pună planurile în aplicare.

Sfântul Mitică Blajinul este o ironie usturătoare la adresa corupției și oamenilor fără caracter din toate vremurile sau domeniile. Totodată, piesa face o descriere excepşională a tipologiilor umane: canalia patologică, perfidul, licheaua, mincinosul, parvenitul, turnătorul – cu toţii afşaţi faţă în faţă cu omul blând, iertător, modest, mărinimos,

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...