loader
Foto

TVR 1 – lider de audienţă la primul meci al tricolorilor cu Cosmin Contra antrenor

Eliberaţi de presiunea calificării la Campionatul Mondial FIFA Rusia 2018, „tricolorii” s-au impus lejer în faţa Kazahstanului, cu 3-1, partidă urmărită la TVR 1 de aproape 1 milion de telespectatori. Primul meci al Naţionalei avându-l pe bancă pe Cosmin Contra a adus TVR 1 în poziţia de lider de audienţă pe toate categoriile de public, pe intervalul de difuzare a partidei.

 

În medie, 912.000 de telespectatori au urmărit întâlnirea dintre România şi Kazahstan, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 21.45-23.36, un rating* mediu de 5,1% şi o cotă medie de piaţă** de 13,9% la nivel naţional. Şi microbiştii din oraşe au fost cu ochii pe echipa lui Cosmin Contra, postul public având o audienţă medie de 5,7% şi un share de 14,7%, pe target-ul urban. În ceea ce priveşte publicul din mediul comercial, partida a fost urmărită de 256.000 de telespectatori (5,7% rating mediu, respectiv 16,7% cotă medie de piaţă).

Cel mai urmărit moment al meciului de joi seara s-a înregistrat la ora 22.21, când nu mai puţin de 1.432.000 de telespectatori se uitau la TVR 1, la transmisiunea directă de pe Stadionul Ilie Oancă din Ploieşti (rating 8%, share 19,6% la nivel naţional). Cel mai urmărit minut de către publicul urban a fost la ora 22.55, când 891.000 de oameni din segmentul menţionat erau alături de fobaliştii Naţionalei (rating 9,2%, share 24,7%). Pe tronsonul de public comercial, minutul cel mai vizionat s-a înregistrat la 22.58, când 434.000 de persoane din acest segment (rating 9,7%, share 30,1%) au preferat jocul naţionalei de fotbal, transmis de TVR 1.

Următorul test al echipei antrenate de Cosmin Contra este meciul cu Danemarca, de duminică, 8 octombrie, transmis în direct de TVR 1 şi TVR HD, de la ora 19.00.

La fel ca partida România – Kazahstan, meciul de la Copenhaga va precedat şi urmat, de la ora 18.35, respectiv 20.55, de ediţii speciale Repriza a treia, transmise în direct şi moderate de Costin Deşliu. După miezul nopţii, de la 0.30, la TVR 1 şi TVR HD, vor fi rezumatele tuturor partidelor disputate în grupa noastră şi în celelalte grupe de calificare. Duminică, la TVR 1, Telejurnalul de seară va începe mai târziu, adică la ora 21.00.

Chiar dacă specialiştii consideră că la Copenhaga şansele reprezentativei noastre sunt reduse, nu trebuie uitat că, la Cluj, România şi Danemarca au terminat la egalitate, 0-0 şi că acum, Naţionala României are un nou antrenor.

Alături de reprezentativa României şi Danemarcei, din grupa E de calificare la Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 mai fac parte şi naţionalele Poloniei, Muntenegrului, Armeniei şi Kazakhstanului. TVR transmite în direct şi în exclusivitate toate meciurile Naţionalei de fotbal a României din preliminariile CM FIFA Rusia 2018.

 

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...