loader
Foto

Galerie foto

TVR 1 difuzează concertul susţinut de Juan Diego Florez la Bucureşti

Talentatul tenor peruan Juan Diego Flórez a susţinut în septembrie 2018 un concert la Opera Naţională Bucureşti, acompaniat de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, dirijor Mihnea Ignat. Vedem concertul la TVR 1, sâmbătă, 5 ianuarie, de la 21.10.

 

La TVR 1, continuăm cu darurile muzicale pentru melomani! Astfel, pe 5 ianuarie, de la ora 21.10, la TVR 1 vedem concertul susţinut de tenorul peruan Juan Diego Flórez în luna septembrie la Bucureşti.

Concertul extraordinar Juan Diego Florez este cap de afiş al tuturor concertelor de gen de pe mapamond şi, fără nicio exagerare, vârf de lance al concertelor difuzate de Televiziunea Română. Tenorul Juan Diego Florez împreună cu invitata sa, soprana Teodora Gheorghiu, au susţinut un concert cu un repertoriu foarte rar întâlnit pe scena lirica românească. Gazda evenimentului a fost Opera Naţională Bucureşti, iar Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, cea care a acompaniat artiştii lirici, a fost dirijată de către Mihnea Ignat.

(w882)

Cu o carieră care include performanţe pe cele mai importante scene ale lumii, Juan Diego Flórez este unul dintre cele mai mari nume ale scenei lirice actuale. Generozitatea, carisma și pasiunea sa au dat naştere la numeroase acţiuni filantropice, care au completat profilul său artistic conturat de apariţii strălucitoare şi de numeroasele înregistrări.

Vocea sa unică şi agilitatea uimitoare l-au transformat peste noapte într-o senzaţie. La vârsta de 23 de ani, a redebutat în deschiderea sezonului „La Scala” din 1996/97, sub bagheta lui Riccardo Muti. De atunci a avut apariţii constante la cele mai importante opere şi pe cele mai mari scene internaţionale, alături de renumiţi dirijori ai lumii.

(w882)

Juan Diego Flórez a înregistrat numeroase albume solo, precum şi opere complete pe CD şi DVD. A fost recunoscut drept unul dintre cei mai buni tenori din istorie de către BBC şi a primit numeroase distincţii şi premii, printre care cea mai înaltă distincţie din Peru, Gran Cruz de la Orden del Sol şi titlul Kammersänger, oferit de guvernul austriac.

credit foto:Virgil Oprina; Manfred Baumann

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...