TVR, distinsă la Gala UNITER cu Premiul special pentru parteneriatul strategic de 30 de ani

TVR.RO | actualizat: Marţi, 18 Iulie 2023
Televiziunea Română a primit, luni, 12 iunie 2023, din partea UNITER – Uniunea Teatrală din România - Premiul special pentru parteneriatul strategic pe care cele două instituţii îl derulează de 30 de ani.

Premiul a fost înmânat de actorul Marcel Iureş Preşedintelui-Director General al TVR, Dan Cristian Turturică.

„Acest premiu este dedicat, în primul rând, profesioniştilor din televiziune care de mai bine de 60 de ani îşi pun eforturile în slujba teatrului românesc”, a declarat Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al TVR.

(w640)

„Parteneriatul strategic dintre TVR şi teatrul românesc durează de mai bine de şase decenii. În vremuri complicate, teatrul a oferit şansa televiziunii publice ca, pe lângă discursuri propagandistice, să aducă raze de lumină în casele oamenilor. În schimb, TVR a ajutat creatorii de teatru să ajungă la mult mai mulți oameni decât cei care veneau în sălile de spectacol. Şi astăzi, TVR oferă noilor generaţii şansa să redescopere artişti extraordinari prin spectacolele păstrate în Arhiva de Aur. Și va continua să facă acest lucru și în aceste vremuri complicate, în alt sens, în care apariţia şi mai micilor ecrane face ca lupta pentru atenţie şi calitate să fie din ce în ce mai puternică. Îmi doresc ca simbioza perfectă în care trăiesc de mai bine de şase decenii televiziunea publică şi teatrul românesc să dăinuie. Este unul dintre motivele pentru care am reînființat TVR CULTURAL, care va continua să dea teatrului, artei româneşti, culturii în general, spaţiul pe care îl merită”, a mai adăugat Dan Cristian Turturică.

Totodată, Ruxandra Ţuchel, producătorul Galei UNITER din partea TVR timp de 25 de ani, şi-a exprimat pe reţelele sociale bucuria imensă, sentimentul satisfacţiei şi al împlinirii profesionale: „O viaţă, ce istorie! Ce şansă! Ce meserie splendidă!”.

Distincţia a fost acordată Televiziunii Române la cea de-a 31-a ediţie a sărbătorii teatrului românesc - Gala Premiilor UNITER - care a avut loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara, în cadrul unui spectacol cu parfumul anilor '20-'30, semnat de Răzvan Mazilu, regizor şi Dragoş Buhagiar, scenograf.

Televiziunea Română a fost coproducător al evenimentului transmis în direct, pe TVR CULTURAL, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online pe TVR+.

Conform misiunii sale, TVR va susţine şi va mediatiza evenimentele care promovează arta, cultura şi artiştii români.

*Sursa foto: UNITER

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol