Transformarea digitală în România

TVRi | Marţi, 22 Noiembrie 2022
Marți, 22 noiembrie, în ediția ”Investiți în România!” s-a abordat subiectul digitalizării. De la ora 21:00, pe TVR Internațional.

Un procent de 21% din fondurile alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt pentru digitalizare. Vorbim de peste 6 miliarde de euro, sume foarte mari, dar şi nevoile sunt pe măsură, după cum spun reprezentanţii autorităţilor. În acest domeniu, cloud-ul guvernamental este cel mai important proiect, de aceea discutăm în această ediţie, despre stadiul în care se află, aşteptările oamenilor şi despre securitatea sistemului.

(w640)

Tehnologia este foarte importantă în procesul de transformare digitală a societăţii, însă gradul de satisfacţie oferit de un produs sau un serviciu, adică simplitatea cu care vom putea să rezolvăm probleme în administraţie, ne va determina nivelul de acceptare a digitalului în viaţa noastră. Aşadar, înainte trebuie să debirocratizăm, adică să cartografiem procesele şi să standardizăm, iar la final să digitalizăm.

(w640) 2

Au început în urmă cu 30 de ani şi au reuşit pentru că este un proiect de ţară, îmbrăţişat în primul rând de politicieni, apoi de cetăţeni. Este vorba despre Estonia, cea mai avansată societate digitală din lume. Aflăm care sunt "soluţiile magice" de îmbunătăţire a vieţii estonienilor în Investiţi în România!.

(w640) 3

Aşadar, Transformarea Digitală în România - unde suntem, ce sperăm și ce vom realiza, pragmatic vorbind? Unde se regăsesc în acest proces românii din diaspora? Când vom vedea primele rezultate ale miliardelor de euro destinate investițiilor? Am aflat răspunsul de la invitaţii noştri.

(w640) 4

Invitaţi:

• MARIUS HUMELNICU – preşedinte Comisia pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Inteligenţă Artificială, Senatul României

• VICTOR GUZUN - expert politici de digitalizare, Institutul pentru Politici şi Reforme Europene, Republica Moldova

• EDUARD DUMITRAŞCU – preşedinte Asociaţia Română pentru Smart City

(w640) 5

Echipa emisiunii:

Graphic designer

Laurențiu NĂSTASE

Documentarist & poster maker

Giorgiana ŞUŞURINCĂ

Jurnalişti tv:

Anamaria GHIUR

Roxana SEGNEANU

Răzvan ONESA

Producător tv

Raluca AMZĂR

Realizator & moderator

Cristina LEORENŢ

(w640) 6

* Împreună construim pentru generațiile următoare!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

 

TVR +
Canalul TVR YouTube