loader
Foto

TOP CULTURA - o nouă emisiune la TVR 2 şi TVR HD

Prezentată de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a  academicianului Răzvan Theodorescu - d in 15 martie, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.10.

 

Prima ediție a emisiunii poate fi urmărită online pe TVR+

Din acest sfârşit de săptămână, la TVR 2 dă startul unui nou program al acestei primăveri: TOP CULTURA (transmis în simulcast pe TVR HD şi TVR+). Săptămânal, pe parcursul a 100 de minute, telespectatorii pot urmări un magazin cultural de larg interes, prezentat de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a  academicianului Răzvan Theodorescu.

Împreună, cei doi aduc publicului cele mai noi şi interesante ştiri, evenimente şi informaţii, precum şi invitaţi din toate zonele culturii româneşti. În fiecare ediţie de TOP CULTURA noutăţile culturale şi subiectele de interes prezentate în reportaje speciale sunt comentate de invitaţii din studio.

Sâmbătă, 15 martie, prima ediţie TOP CULTURA abordează două subiecte principale: ce (mai) înseamnă termenul „Divă” (devalorizat în ultimii ani), precum şi despre „Alterdans” şi manifestul său artistic.

Primul subiect este ilustrat de reportajul semnat de Marius Constantinescu: „A fi sau a nu fi „DIVĂ”, ce face o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai strălucitoare figuri ale secolului trecut, multe dintre ele in imagini exclusive deţinute de TVR. Discuţiile pe acest subiect vor fi purtate cu invitaţii din studio: Ruxandra Donose, Iuliana Tudor şi Alexander Hausvater.

La cea de-a doua temă, reportajul special despre „Alterdans” realizat de Bogdana Pascal  este comentat de invitaţii din studio: Gigi Căciuleanu şi Lari Giorgescu. Gigi Căciuleanu, personalitate complexă, a studiat dansul la Bucureşti, s-a perfecţionat la Moscova, iar reputatia de coregraf a câştigat-o în Franţa. După ce a dansat pe cele mai importante scene din lume, Gigi Căciuleanu vine acum la TVR 2 pentru a vorbi despre manifestul alterdansului, poetica şi inteligenţa mişcarii, precum şi despre motoarele care îi animă creaţia.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...