loader
Foto

Galerie foto

Tiberiu Soare prezintă „Mituri muzicale româneşti” la TVR 2

Din 4 aprilie, vă întâlniţi cu Tiberiu Soare în cea mai nouă emisiune TVR 2. În fiecare săptămână, împreună cu invitaţii săi, cunoscutul dirijor pune sub semnul dezbaterii miturile muzicale româneşti.

 

Într-o epocă contemporană care pare să-i dea dreptate lui Andy Warhol (anticipând în secolul trecut că fiecare om va avea dreptul la 15 minute de celebritate), TVR 2 vă propune o discuţie despre Mituri Muzicale Româneşti! Fiecare cu povestea sa, cu argumente pro şi contra, venite de la specialişti, dar şi de la simpli telespectatori.

Phoenix, Madrigal, Maria Tănase, Song, George Enescu, Gică Petrescu sau Cenaclul Flacăra. Ce ar putea avea în comun toate aceste nume de legendă ale muzicii noastre? În fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, dirijorul Tiberiu Soare – moderatorul emisiunii – pune sub semnul dezbaterii câte un mit muzical, iar invitatul din platou va juca rolul de „susţinător” al mitului.  Discuţia va fi documentată de filme la temă, de declaraţii inedite ale fanilor... dar şi de „distrugătorul de mituri”: Bogdan Tudor.

Echipa noii emisiuni de pe TVR 2 este formată din producătorul Daniela Mitache; realizatorii Doru Ionescu, Nicu Cosma, Carmen Movileanu, Valentina Băinţan, Cristi Păunescu, Mihai Răzuş; dar şi regizorul Radu Mardari.

În prima ediţie din 4 aprilie, Tiberiu Soare a pus sub semnul dezbaterii un mit autohton: grupul rock Phoenix. În studioul emisiunii, refrenele celebre au fost cântate de doi dintre noii membri ai trupei, Costin Adam – voce şi Flavius Hosu – tobe, ajutaţi de Andrei Bălaşa – chitară şi Petre Osman – bas. A chibiţat Bogdan Tudor („Distrugătorul de mituri”), nu vreţi să fiţi în locul lui. Mai multe informaţii despre ediţia din această săptămână găsiţi aici.

 

Tiberiu Soare

Absolvent a două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, Tiberiu Soare dirijează din 1999. De-a lungul anilor a întrunit deopotrivă aprecierile criticilor şi melomanilor, la pupitrele Filarmonicilor din ţară, culminând cu Opera Naţională Română şi Orchestra Naţională Radio. În prezent este dirijor principal al Formaţiilor muzicale Radio.

Dincolo de interpretarea muzicii culte, tânărul dirijor susţine coexistenţa tuturor genurilor muzicale în universul cultural al fiecărui meloman. Vorbeşte la fel de implicat despre Herbert von Karajan, Sergiu Celibidache sau Leonard Bernstein ca şi despre Pink Floyd ori Sting. Nu întâmplător, în ultimul deceniu a fost implicat în proiectul „Mozart Rocks!”, care a adaptat arii clasice celebre pentru chitară electrică şi orchestră simfonică.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...