loader
Foto

Galerie foto

Televiziunea Română, distinsă cu Marele Trofeu al Galei UZPR

Patru producţii ale televiziunii publice au obţinut premii la ediţia din acest an a Galei UZPR. Evenimentul, prezentat de Irina Păcurariu,  a fost difuzat duminică, 25 iunie, la TVR 3, de la ora 16:00.

 

Înregistrarea Galei este disponibilă online pe TVR+.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a premiat marţi, 20 iunie, în cadrul Galei Premiilor UZPR, cele mai bune materiale jurnalistice (presă scrisă, presă on-line, carte de specialitate, radio şi  televiziune) publicate sau difuzate în 2016.

În calitate de coproducător al evenimentului organizat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, TVR a găzduit ediţia 2017 a Galei în Studioul 2.  Evenimentul a fost prezentat de vedeta TVR Irina Păcurariu, iar tema ediţiei din acest an a fost „Prezentul în spaţiul public”.

„Sunt mândră pentru că am avut ocazia să găzduim Gala UZPR şi pentru că oameni de la marile televiziuni din România au acceptat invitaţia la acest eveniment, organizat în cel mai modern studio al TVR”, a declarat Irina Radu, Preşedinte-Director General TVR. „Mă bucură faptul că o vedetă TVR – Irina Păcurariu – a prezentat şi sunt extrem de fericită că producţiile TVR au fost apreciate, una dintre ele primind chiar Marele Trofeu“, a mai adăugat PDG al TVR.

Televiziunea Română a luat premii la secţiunea Producţie de televiziune, Premii Speciale de televiziune şi Marele Trofeu al Galei.

Filmul „25, o istorie călătoare", realizat de echipa TVR Iaşi, a fost distins cu cel mai important trofeu al galei. Producţia TVR Iaşi a fost realizată de Violeta Gorgos (regizor artistic) şi Raluca Aftene (jurnalist) la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea studioului regional, producători fiind Carmen Olaru şi Horia Gumeni. Filmul este un itinerar printre ani, în cele opt judeţe ale Moldovei, împreună cu realizatorii TVR Iaşi care au revenit în locurile unde au găsit poveşti de viaţă transformate în reportaje în urmă cu 5, 10, 20 de ani. Caravana a dus filme, reportaje şi imagini-document, pe care le-a proiectat chiar în comunităţile unde acestea au fost filmate la vremea respectivă.

Acest premiu vine după ce producţia TVR Iaşi a fost apreciată şi la nivel internaţional, fiind distinsă cu Menţiune specială la categoria Most Original and Innovative, în cadrul Galei Premiilor CIRCOM 2017.

Serialul TV „Exclusiv în România” (producători: Marin Găbudean şi Cristina Madgearu), prezentat de Cristi Tabără la TVR 1, a câştigat Premiul special de televiziune. În aceeaşi secţiune au fost premiate producţiile „România, te iubesc” (PRO TV) şi „În premieră” (Antena 3).

La secţiunea Producţii de televiziune, TVR a luat două premii. Documentarul „Mica Românie din America”, realizat de Claudiu Lucaci, a câştigat premiul pentru documentar de excepţie, iar emisiunea „Investiţi în România - Euroeconomia” (TVR Internaţional), realizată de Sorin Burtea, a fost distinsă cu premiul pentru emisiune de tip talk-show.

Evenimentul va fi difuzat duminică, 25 iunie, la TVR 3, de la ora 16:00.

 

Lista premiilor Galei UZPR:

Secţiunea presă scrisă:

– Dragoş Bako, jurnalist la cotidianul „Tribuna Sibiului” din Sibiu, premiul pentru editorial în presa scrisă;

– Adrian Crânganu, ziarist de la hebdomadarul „7 Zile Caraş-Severin” din Caransebeş, premiul pentru portret în presa scrisă;

– Mariana Cristescu, jurnalist independent la cotidianul „Cuvântul liber“ din Tg. Mureş, Marele Premiu pentru presă scrisă.

 

Secţiunea carte de publicistică:

– Nicolae Ioniţă – caricaturist din Ploieşti, premiul „Grafică publicistică” pentru volumul „Eminescu ziaristul”;

– Dan Gîju – editorialist din Bucureşti, premiul „Enciclopedica” pentru „Istoria presei militare”;

– Gheorghe Coandă – ziarist şi scriitor din Târgovişte, premiul „Restituiri publicistice” pentru „Triada literatorilor istorici: Heliade, Eminescu, Caragiale”.

 

Secţiunea producţii de televiziune:

– Claudiu Lucaci, realizator de emisiuni la Televiziunea Română, premiul pentru documentar de excepţie;

– Sorin Burtea, realizator de emisiuni la Televiziunea Română, premiul pentru emisiune de tip talk-show.

 

Secţiunea producţii de radio:

– Corina Negrea, realizator de emisiuni la „Radio România Cultural”, premiul pentru emisiunea „Pe frontul vaccinării”;

– Mihaela Helmis, realizator de emisiuni la „Radio România Actualităţi”, premiul pentru emisiunea „Amprente în aur ”

– Mircea Ionel Popi, realizator de emisiuni la  „Radio Helsinki”, Graz, Austria, premiul pentru emisiunea „Radio Magazín – România azi”.

 

Secţiunea presă on-line:

– Eveline Păuna – ziarist cultural, freelancer;

Premiul „Ion Marin”:

– Roxana Istudor – ziarist la cotidianul „Ultima oră” din Bucureşti;

 

Premiul pentru întreaga activitate publicistică:

– Ion Cuzuioc – ziarist, scriitor şi medic din Chişinău, Republica Moldova;

 

Premii speciale de televiziune:

– PRO TV pentru emisiunea „România, te iubesc”;

– Antena 3 pentru emisiunea „În premieră”;

– TVR pentru emisiunea „Exclusiv în România”.

 

Marele Trofeu al Galei Premiilor UZPR:

– TVR Iaşi pentru filmul „25, o istorie călătoare”.

 

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.