loader
Foto

Diego Velazquez, sâmbătă la "Teleenciclopedia" | VIDEO

Sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, pe TVR 1 și TVR 1 HD, vă aşteptăm cu o nouă oră magică la "Teleenciclopedia"!

 

DIEGO VELAZQUEZ – LA MENINAS (episodul 1/2)

În vara anului 1656, la 57 de ani, Diego Rodríguez de Silva y Velázquez, pictorul oficial al Curţii Regale,  strălucit exponent al barocului şi excepţional portretist, adăuga ultimele tuşe la un tablou de mari dimensiuni, intitulat simplu „Familia” și devenit ulterior „Las Meninas”.


CONFERINȚA DE LA IALTA (episodul 2/4) (Premieră)

În 5 februarie 1945, la Palatul Livadia din  Ialta (Crimeea) avea loc a doua rundă de negocieri, a „celor trei mari”: Roosevelt-Churchill-Stalin. Primul subiect din agendă: soarta și administrarea Germaniei, precum și despăgubirile pe care trebuia să le plătească învingătorilor.

(w882)

STELE ALE ECRANULUI

Amănunte din biografiile și carierele celebrelor staruri de cinema ale secolului XX: Charlie Chaplin și Mary Pickford !

(w882)

PODIŞUL DEOSAI (episodul 3/4)

Podișul Deosaistrăjuit la nord-est de piscul K2 și la sud-est de Nanga Parbat rămâne îngropat sub pătura groasă de nea timp de opt luni pe an. Nod hidrografic major, Deosai este punctul de origine a trei cursuri: Shatung, Bara Pani şi Kala Pani. Traiul localnicilor depinde, în măsură covârşitoare, de turmele de capre şi oi.

(w882)

Reluare în 19 ianuarie, TVR 1,  ora  01:35

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...