loader
Foto

Teleenciclopedia – sumarul ediţiei din 23 martie

Nu rataţi o oră magică, în fiecare sâmbătă, la TVR1!

 

Pe 23 martie, de la ora 18:45, pe TVR1, la Teleenciclopedia vă propunem următoarele subiecte:

SUBIECTUL 1: MARIA, O REGINĂ CU STIL (ep. 2)

Ceremonia de încoronare a lui Ferdinand şi a Mariei, perechea regală a României Mari. Decorarea interiorului Palatului Cotroceni după gustul reginei.

SUBIECTUL 2: ELEFANŢII ALBI (4)

Perspectivele de viitor ale elefanţilor albi nu par prea optimiste, având în vedere imposibilitatea reproducerii în captivitate şi reducerea efectivelor sălbatice în urma presiunii demografice. Thailandezii fac eforturi pentru revenirea în mediul natural a elefanţilor domesticiţi.

SUBIECTUL 3: CIVILIZAŢII PRECOLUMBIENE - MAYAŞII (ep. 2)

Pe lângă un ingenios sistem de colectare a apei, ce deservea atât consumul, cât şi irigațiile, mayaşii au reuşit să sporească suprafața şi fertilitatea terenurilor destinate culturilor, prin tehnici simple, practicate şi acum de urmaşii lor.

SUBIECTUL 4: PASIUNI ECVESTRE - CHARROS (ep. 5)

Charros sunt călăreţii Mexicului, urmaşii fermierilor care aveau turme uriaşe de vite, până când  terenurile le-au fost rechiziţionate în timpul Revoluţiei din 1910.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.