loader
Foto

Galerie foto

TELEENCICLOPEDIA – sumar 6 iulie

Noi documentare fantastice, sâmbăta aceasta la TVR1

 

Ca în fiecare sâmbătă, vă propune o oră magică cu documentare fantastice, la Teleenciclopedia, începând cu ora 18:45, pe TVR1. Intră pe pagina de Facebook TVR1 şi spune-ne ce amintiri ai despre emisiunea copilăriei tale.

Iată sumarul ediţiei din 6 iulie:

SUBIECTUL 1: RASPUTIN

În 19 decembrie, 1916, poliţia din Sankt Petersburg descoperea lângă Podul Petrovski, sub pojghiţa de gheaţă, un înecat – era favoritul familiei ţariste, dispărut de câteva zile, Grigori Efimovici Rasputin.

SUBIECTUL 2: VULCANUL KILAUEA

Specialiştii studiază vulcanii de pe insula Hawaii, folosind aparatură performantă. Oaze vegetale şi specii endemice, periclitate de înmulţirea viespilor de pădure.

SUBIECTUL 3: PETRA

Tăinuit de munţi, la jumătatea distanţei dintre Marea Moartă şi Golful Akaba, străvechiul oraş Petra, din sud-vestul Iordaniei, este o pildă de armonie între creaţia divină a naturii şi măiestria oamenilor.

SUBIECTUL 4: SCONCŞII

Al doilea episod al documentarului despre micile carnivore care arată mult mai simpatic decât... miros: explicaţii cu privire la faimoasa secreţie duhnitoare.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...