loader
Foto

TELEENCICLOPEDIA - o ora magică, pe 16 martie, la TVR1

În fiecare sâmbătă, pe TVR1 vă aşteptăm cu documentare fantastice, într-o emisiune magică: TELEENCICLOPEDIA

 

Ca de fiecare dată, şi în această sămbătă, vă aşteptăm cu o ora magică la TVR1. De la 18:45, la Teleenciclopedia, vă propunem documentare depre Regina Maria, elefanţi, mayaşi şi aflăm detalii despre sumbanezi.

Iată sumarul ediţiei din 16 martie:

SUBIECTUL 1: MARIA, O REGINĂ CU STIL

Arhitectura palatului Cotroceni, renovat după indicaţiile regelui Carol I. Modificările aduse de regina Maria. Rolul ei în istoria României şi a Europei.

 

SUBIECTUL 2: ELEFANŢII ALBI

Elefanţii albi în epoca noastră au devenit tot mai rari, din cauza scăderii efectivelor speciei. Prezentarea elefanţilor regali din Thailanda, mutaţi într-o rezervaţie forestieră, deoarece traiul „în huzur" de la palatul din Bangkok le afecta sănătatea.

 

SUBIECTUL 3: CIVILIZAŢII PRECOLUMBIENE - MAYAŞII

Între secolele al III-lea şi al X-lea mayaşii stăpâneau un vast imperiu, care, în culmea gloriei sale, în veacul al VIII-lea, cuprindea Peninsula Yucatan şi teritoriile ce aparţin în prezent statelor Chiapas, din Mexic; Belize şi Guatemala.

 

SUBIECTUL 4: PASIUNI ECVESTRE - SUMBANEZI

Conform legendei, acum multă vreme, oamenii, însoțiți de caii lor, au traversat o punte de piatră, ajungând pe Sumba - insulă de 11.000 de kilometri pătrați, din sudul arhipelagului indonezian.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.