loader
Foto

Galerie foto

Telecinemateca ne prezintă o altfel de Eva

Miercuri, 28 septembrie, de la 20:10, aţi urmărit la TVR 2 comedia din 1941 „The Lady Eve”. Filmul a început cu un argument din partea criticului Radu F. Alexandru.

 

Charles Pike, fiul unui magnat al berii, devine ţinta unui cuplu de escroci, tată şi fiică: Harry şi Jean Harrington. Însă planul lor de a-l jefui de naivul tânăr se duce pe apa Sâmbetei când domnişoara se îndrăgosteşte de el până peste cap.

După ce filmul a avut premiera la Rialto, în New York, Bosley Crowther - criticul de film de la The New York Times  - descria filmul ca o „comedie romantică sclipitoare”, iar despre regizor, Crowther spunea că asta-l transformă într-un „miracol al cinematografiei” și un maestru al comediei.

„Ce este încântător la interpretarea Barbarei Stanwyck e modul în care îmbină caracterele personajului său: e o escroacă, dar totuşi poate fi de încredere. Este o seducătoare, însă îi place foarte mult romantismul; o vânătoare de zestre, dar, totuşi, nu vrea nimic de la el. Iar el este un inocent naiv care ştie doar că parfumul ei miroase foarte bine pentru cineva care a fost pe Amazon pentru un an. Ea se îndrăgosteşte de el atât de repede şi atât de puternic, încât este sinceră cu el despre metodele sale”, spunea criticul american de film Roger Ebert.

Regizorul Preston Sturges este un reprezentant de marcă al genului „screwball comedy”, iar de-a lungul carierei, a câștigat un premiu Oscar pentru satira politică The Great McGinty. Despre munca lui depusă în realizarea filmului „Eva”, acelaşi critic Roger Ebert spune că „Preston Sturges un act de echilibru, în care îţi ţii respiraţia, între romantism, decepţie şi comedie fizică. Un film ca Eva este atât de greu de făcut, încât nu-l poţi face dacă nu găsesti un mod prin care să arăţi că este făcut fără efort”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.