loader
Foto

Telecinemateca aduce poveşti de dragoste de la Paris

Cunoscut pentru comediile sale, Charlie Chaplin a regizat şi drame. Una dintre acestea este difuzată miercuri 8 iulie, de la ora 20:10. „Parizianca” sau „A woman of Paris”, după numele său original ,e  un film mut din 1923.

 

Pentru că părinţii se opun căsătoriei lor, Marie Saint-Clair şi Jean Millet decid să fugă împreună. Cei doi tineri urmează să se întâlnească la gară, dar Jean e reţinut în ultimul moment, din pricina atacului cardiac suferit de tatăl său. Înţelegând greşit absenţa iubitului, Marie pleacă singură la Paris, unde devine amanta unui bogat om de afaceri.

Un an mai târziu, foştii logodnici se întâlnesc întâmplător şi îşi dau seama că sentimentele lor sunt neschimbate. Marie e pe cale să-şi părăsească protectorul pentru a se întoarce la omul iubit, dar surprinde o conversaţie între Jean şi mama acestuia, care continuă să se opună categoric căsătoriei lor.

Sunt câteva elemente care diferenţiază acest film de celelalte producţii realizate de Charlie Chaplin. În primul rând, el nu apare în film, cel puţin nu în rolul său tradiţional de vagabond sau hoinar. Are o scurtă apariţie cameo ca hamal în staţia de tren. Acest rol trebuia să fie greu de observat, iar el nici măcar nu a fost trecut în lista distribuţiei.  Bineînţeles, elementul principal care scoate în evidenţă acest film este faptul că-i o dramă.

Criticii de la acea vreme, cât şi istoricii de film, au apreciat această producţie, dar la momentul lansării, publicul nu a fost mulţumit de „A woman of Paris”, în primul rând pentru că Chaplin lipsea din film şi nu-şi juca rolul său tradiţional. După lansarea iniţială din 1923, filmul va mai fi văzut de public abia după 50 de ani.

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.