loader
Foto

Galerie foto

„Opera in your pocket” și demolările ceauşiste, la „Povestea vinde”

În fiecare miercuri, de la ora 22:00, ne întâlnim la TVR 2 cu locuri, oameni şi întâmplări extraordinare în seria de reportaje „Povestea vinde”.

 

Pe 19 octombrie, jurnalista Anei Maria Onisei lansează telespectatorilor o invitaţie pe cât de directă, pe atât de profundă: să redescoperim viaţa şi poveştile ei. Din fata televizorului, vom asista la selectiuni din premierele extraordinare „Opera in your pocket”, trei spectacole de teatru muzical contemporan super-social, inspirat de cazul Caracal dar si de multiplele probleme contemporane. Pe langă spectacolele „Banii, banii”, „Ciorba primordiala” si „E vina ta”, echipa „Povestea vinde” ne va face cunostinta cu spectatorii premierelor, va lua interviuri, culise si atmosferă. Dan Vasile si Elena Morar se numara printre regizorii implicati in proiect.

„Povestea vinde” aduce spectacolul vieţii mai aproape de noi, cu tot ceea ce presupune asta: emoţie, surpriză, suspans, dramă, autenticitate, curaj, suflet şi atitudine. Dincolo de istorii personale și alte interpretări subiective, povestea ștergerii de pe harta Bucureștiului a cartierului Uranus continuă sa fie parte definitorie a unei traume colective, cea a demolărilor ceaușiste.

(w882)

Filmul Uranus - Ruine si Destine, semnat de Cristi I. Popescu, vorbește despre un viitor care ar trebui creat prin apelul la memorie și despre obligația prezentului de a nu repeta greșelile unui trecut dureros. Simbolul cartierului istoric este și astăzi puternic și se recompune din poveștile celor care l-au locuit si ale celor care l-au readus la viață printr-o documentare fără precedent.
.
În fiecare miercuri, de la ora 22:00, ne intalnim la TVR 2 cu locuri, oameni şi întâmplări extraordinare in seria de reportaje „Povestea vinde”.
.
(w882)

*ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...