loader
Foto

Teatrul Ion Creangă reia reprezentațiile la Sala Mică

Poveștile dedicate celor mici se văd din nou în sala de spectacol începând cu weekendul 3-4 octombrie, în Sala Mică a Teatrului Ion Creangă din Str. Biserica Amzei, 21-23.

 

De la bebeluși, preșcolari sau adolescenți, la părinți și bunici, cu toții sunt așteptați, cu drag și bucurie, la spectacolele prezentate de artiștii Teatrului Ion Creangă.

Atât copiii, cât şi părinţii aveau nevoie de această întâlnire directă cu spectacolul, cu emoţia pe care nu o poţi avea, nu o poţi trăi decât atunci când în faţa ta se desfăşoară un spectacol de teatru live. Internetul cu toate opţiunile lui, inclusiv teatrul online, nu îţi poate transmite acea emoţie pe care o simţi doar când eşti acolo, la câţiva metri de scenă” - a declarat Gabriel Coveșeanu, managerul Teatrului Ion Creangă, într-un interviu pentru Agerpres.

Astfel, prima reprezentaţie va fi sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11.00, cu spectacolul “La un metru de tine”, în regia lui Andrea Buzzetti, recomandat micuților între 3 și 6 ani. Este o poveste care vorbește cu gingășie despre puterea imaginației: cum un pătrățel foarte, foarte pătrat se poate transforma într-un fluture sau un balon jucăuș.

(w882) calatorii

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, cei mai mici iubitori de teatru sunt invitați să decoleze direct către o lume de povești prin intermediul spectacolului “Călătorii prin galaxii, în regia Alexandrinei Halic.

(w882) pernuta

Din programul lunii octombrie nu lipsesc nici producțiile create special pentru pentru bebeluși și copii de vârstă mică (sub 3 ani), printre care „ÎmpreLună”, „Bună dimineața!” sau „Pernuța somnoroasă”. Toate sunt gândite pentru a-i familiariza pe cei mici încă din primii ani de viață cu minunata lume a poveștilor teatrale.

(w882) cove

“Noi am dezvoltat la Teatrul Ion Creangă un program, care se cheamă „Educaţie timpurie", şi spectacole pentru categoria de vârstă 0-3 ani. Acestea sunt spectacole speciale, adesea non-verbale, fără text, senzoriale, de mişcare, spectacole la care copiii, cu vârste fragede, iau contact cu lumea teatrului.

Părinţii sunt foarte dornici să-şi aducă copiii la teatru şi asta ne-a bucurat foarte mult. Gândiţi-vă că în pandemie s-a instalat o oarecare frică, teamă de a mai participa la evenimente publice, de a fi într-un spaţiu cu cât mai mulţi oameni, mai ales în cazul părinţilor. Am avut, însă, bucuria să descopăr că sunt părinţi care, cu responsabilitate, continuă să-şi aducă copiii la spectacolele noastre chiar ținând seama de contextul actual, a adăugat Coveșeanu.

(w882) afis

Având în vedere restricțiile din această perioadă, toate reprezentațiile au loc în conformitate cu reglementările în vigoare privind desfășurarea activității instituțiilor de spectacol, Sala Mică funcționând în noua configurație cu o capacitate de 26 de locuri. Acestea sunt dispuse în module de câte 2, respectiv 3 locuri, cu respectarea distanțării de minimum 1,5 metri între grupuri și/sau familii, anunță reprezentanții instituției.

Vorbind totodată despre spectacolele organizate, Gabriel Coveșeanu a mai precizat în sursa citată: “Este de discutat pentru că acele spectacole la care copiii veneau în grup, cu colegii de şcoală, vom vedea dacă vor mai putea fi organizate. Trebuie să observăm, în primul rând, cum va arăta noul an şcolar. Sunt foarte multe necunoscute, dar eu cred că, cel puţin până la sfârşitul anului, ne vom bucura de această experienţă în care copiii pot veni împreună cu părinţii, la sfârşit de săptămână, să vadă un spectacol în condiţii de siguranţă, într-un număr redus de spectatori.

***

Surse foto: pagina de Facebook - Teatrul Ion Creanga

Un articol de Irninis Miricioiu

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...