loader
Foto

Tamara

Georgia

 

Tamara Tako Gachechiladze-Milanova este o cîntăreață georgiană de R'n'B, pop și jazz, este compozitoare, actriță și dirijor de cor.

S-a născut pe 17 martie 1983 și a început să cânte la vârsta de 8 ani. Tamara a fost solista principală în show-ul georgian pentru copii Basti Bubu. Din copilărie, Tamara a susținut o mulțime de concerte, turnee, a apărut în emisiuni TV și a filmat numeroase videoclipuri, fiind una dintre cele mai cunoscute artiste georgiene.

La vârsta de 11 ani, a câștigat un concurs în Georgia numit Crystal tree, iar trei ani mai târziu a câștigat concursul internațional Crystal note, în Rusia. Din 1997, este solistă a big bandului Tbilisi Orchestra Concert.

În 2001, a absolvit Conservatorul de Stat din Tbilisi ca dirijor de cor și a terminat școala de muzică la secțiile teorie muzicală și pian. La vârsta de 18 ani a câștigat concursul internațional Yalta 2001, iar un an mai târziu a câștigat Marele Premiu al concursului internațional Slavianski Bazaar 2002.

În 2004, a lansat primul album solo. În 2009, a devenit membră a trupei pop-tech Stephane and 3G, pentru concursul Eurovision. A câștigat selecția națională pentru Eurovision cu We don’t wanna put in.

Tamara a fost finalist la Dancing with the stars Georgia. În 2010, a lansat al doilea album cu Stephane and 3G. În 2011, a participat la MTV Europe Music Awards din Batumi. În 2015, a câștigat show-ul TV Your Face Sounds Familiar în Georgia.

În 2017, Tamara a reprezentat Georgia la concursul Eurovision de la Kiev cu piesa Keep the faith.

Tamara a concertat în multe țări din întreaga lume. Ea a mărturisit că are un mic ritual: "Spun o mică rugăciune înainte de a apărea pe scenă!".

Curiozitățile Cerbului de Aur...

1.       Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Foarte devreme, în copilărie. Casa noastră era plină de muzică, tatăl meu este compozitor și dirijor, iar mama a fost solistă. Așa că iubirea de muzică a venit firesc. La 9 ani am decis că voi urma o carieră în muzică, influențată de Michael Jackson, Mariah Carey și Whitney Houston.

2.       Definește-ți stilul muzical într-o frază.

Universal! (Cânt jazz, folk, pop, r’n’b, rock, rap...)

3.       Muzicieni favoriți.

Muzicieni - Bob Mintzer, Pat Metheny, Gil Evans, Bob James, Miles Davis, Claude Debussy, Sergei Rachmaninoff, Wolfgang Amadeus Mozart, Piotr Tchaikovsky, Alexander Skriabi și artiști: Barbra Streisand, Nat King Cole, Michael Jackson, Mariah Carey, Whitney Houston.

4.       Ce îți place să citești / să mănânci / să faci în timpul liber.

Depinde de stare, uneori aleg să citesc, alteori mi-e poftă de mâncare georgiană sau de sushi. Dar cel mai mult îmi place să ascult muzică și să cânt, să improvizez concerte acasă ;); de asemenea, îmi place să petrec timpul liber cu familia și prietenii.

5.       Dacă nu ai cânta, ți-ar plăcea să ...

Dacă nu al cânta, mi-ar plăcea să fiu psiholog.

6.       Ce definiție dai fericirii?

Tot spun, din copilărie, că sunt cea mai fericită persoană din lume. Și sunt extrem de recunoscătoare pentru asta. Chiar am un tatuaj pe mâna stângă – “M-am născut să fiu fericită” –  și este adevărat! Fericirea începe când vii pe această lume minunată și o păstrezi dacă rămâi în armonie cu tine însăți.

7.       Motto-ul pentru Festival.

Statueta Cerbului de Aur! Îmi plac căprioarele.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...