loader
Foto

Suedia: SVT lansează regulamentul pentru Melodifestivalen 2021 | VIDEO

În timp ce alte țări și-au selectat deja reprezentanții pentru Eurovision 2021, Suedia continuă să facă ceea ce face cel mai bine - finala sa națională Melodifestivalen, în vârstă de șase decenii. Broadcasterul SVT a lansat acum regulile de înscriere pentru ediția 2021 a competiției.

 

În regulament, SVT confirmă faptul că, așa cum ne-a obișnuit, 28 de piese vor concura în concurs. Ca și în anii precedenți, 14 dintre ele vor fi alese de juriul de selecție dintre melodiile înscrise prin intermediul procesului de depunere deschisă. Celelalte 14 melodii vor fi selectate intern de SVT de la artiștii invitați.

Regulamentul Melodifestivalen 2021 confirmă, de asemenea, că cel care va câștiga Mello 2021 va fi și reprezentantul Suediei la Eurovision 2021. Prin urmare, nu va exista nicio modificare a modului în care Suedia își va alege artistul pentru Eurovision anul viitor.

Intrarea în competiția națională este limitată la cetățeni suedezi sau rezidenți, cu toate acestea, persoanele din afara acestei categorii pot colabora cu compozitori suedezi.

Deși nu există nicio regulă de limbă, SVT intenționează ca cel puțin zece dintre piesele concurente să fie în limba suedeză. Participanții pot trimite, de asemenea, versiuni ale melodiei în diferite limbi.

De asemenea, SVT confirmă că, din nou, aproximativ jumătate din înscrierile concurente vor avea cel puțin un compozitor feminin.

Postul de televiziune a dat o idee pentru o nouă regulă care va veni în 2022. Începând cu anul viitor, toate piesele scrise de mai mult de o persoană ar trebui să aibă cel puțin o femeie compozitor.

Perioada de înscriere pentru Melodifestivalen 2021 se deschide pe 24 august și se închide pe 16 septembrie.

SVT va anunța melodiile selectate pentru Melodifestivalen 2021 în octombrie sau noiembrie.

Prima piesă Melodifestivalen 2021 va proveni de la P4 Nästa 2020

Fanii nu vor aștepta până în noiembrie pentru a afla primul artist în competiția Melodifestivalen 2021. Un finalist din concursul P4 Nästa al Sveriges Radio va primi din nou o intrare cu wildcard în semifinalele Melfest.

Concursul care este derulat de rețeaua suedeză de radio P4 și își propune să găsească artiști noi și muzică nouă potrivită pentru formatul postului. Cel mai recent, Amanda Aasa a concurat la Mello 2020 cu piesa ei „Late”, care s-a clasat pe locul șase în semifinala sa.

În prezent, au loc pregătiri regionale pentru P4 Nästa. Din cei 25 de câștigători regionali, opt vor fi selectați pentru a concura la marea finală din 12 septembrie. Din acel concurs, o piesă va primi un wildcard la marea finală Melodifestivalen.

Întrucât finala P4 Nästa are loc înainte de data limită de lansare a cântecelor Eurovision, câștigătorul wildcardului Melodifestivalen trebuie să intre în Melfest cu o piesă nouă.

Deocamdată nu se știe cum poate afecta COVID-19 marea finală a P4 Nästa, dar, în principiu, este un concurs radio, fiind mai flexibil decât o producție de televiziune.

Suedia a participat la Eurovision de 55 de ori, de la debutul acestuia din anul 1958. Suedia nu a participat la concurs de 3 ori, și anume în anii 1964, 1970 și 1976. Începând cu anul 1977, Suedia a participat la concurs în fiecare an.

Suedia este una dintre cele de mai succes țări din concurs și, de asemenea, cea mai populară, câștigând competiția de 6 ori, ultima oară în 2015, prin Måns Zelmerlöw, cu piesa "Heroes" și terminând în top 5 de 20 ori.Țara a găzduit concursul de cinci ori, de două ori la Stockholm o data la Goteburg si de doua ori la Malmö.

Înainte de 2010 , Suedia a fost printre singurele țări care nu a ratat nicio finală din anul 1977. Totuși în anul 2010, Anna Bergendhal a rupt lanțul de succes, nereușind să se califice în finală, aceasta terminând pe locul 11 in semifinală, ratând finala cu doar 5 puncte.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.