loader
Foto

Subiectele săptămânii, în dezbatere la Ultima Ediţie

Claudiu Lucaci vă aşteaptă duminică, la ora 13:00, pe TVR1 şi online pe TVR+

 

Emisiunea "Ultima Ediţie" din 10 martie pune în dezbatere cele mai importante subiecte ale săptămânii. Claudiu Lucaci şi echipa sa, alături de invitaţi de marcă, analizează temele politice şi economice care au ţinut prima pagină a ziarelor şi au deschis jurnalele televiziunilor.

De ce nu a fost încă acceptată România în Spaţiul Schengen, cine se împotriveşte şi de ce? Alina Mungiu Pippidi, profesor de ştiinţe politice, ne va lămuri asupra motivelor amânării şi consecinţelor acesteia.

Un alt subiect de dezbatere porneşte de la dispariţia liderului socialist din Venezuela, Hugo Chavez. Moartea acestuia readuce în discuţie profilul liderilor anti-sistem, aşa cum sunt cunsocuţi în societăţile democratice. Politologul Cristian Pîrvulescu ne va explica relevanţa ascensiunii unor lideri de asemenea factură în plan internaţional.  

Elveţienii sunt primii europeni care limitează prin voinţă populară  salariile şi bonusurilor managerilor din marile companii. "Ultima Ediţie" caută o explicaţie a motivelor care au dus la această reacţie. Invitatul pentru această temă este Sorin Pâslaru, jurnalist la "Ziarul Financiar".

Claudiu Lucaci şi invitaţii săi vă aşteaptă duminică, la ora 13:00, pe TVR1 şi online pe TVR+

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...